Dana Drašković kao član UO NIS prima 5.000 evra mesečno?!

U Naftnoj industriji Srbije i Vladi ne mogu da se dogovore u čijoj je nadležnosti isplaćivanje masne apanaže supruzi Vuka Draškovića. SPO: "To je orkestriran napad na stranku"

  • 51

Dana Drašković, supruga lidera SPO Vuka Draškovića, i dalje je član Upravnog odbora Naftne industrije Srbije, a za to prima mesečnu novčanu nadoknadu u visini od 5.000 evra, saznaje Telegraf.rs!

Draškovićeva je nezavisni član Odbora direktora NIS-a i kao takva prima masnu apanažu, za razliku od Slobodana Milosavljevića (DS) i Nikole Martinovića, koji uzimaju po 35.000 dinara mesečno.

- Ona će u UO NIS-a biti sve do izbora novih članova. Dok ne bude smenjena dobijaće za to platu koja nije mala za naše uslove - kaže naš dobro obavešteni sagovornik.

Međutim, iako je javni podatak, ovu informaciju i u NIS-u i u Vladi kriju kao zmija noge! Tako u Naftnoj industriji za Telegraf kažu da je ta kompanija akcionarsko društvo i da Vlada Srbije ima 30 odsto udela u NIS-u, pa sama delegira svoje članove i visinu honorara.

- Vlada Srbije određuje svoje predstavnike u UO, kao i visinu njihovih honorara. Dana Drašković je još uvek jedan od članova UO, iako se spekulisalo da je smenjena - kažu za naš portal u ovoj kompaniji.

U Vladi Srbije potvrđuju tu informaciju, ali i dodaju da je za njenu platu zadužen NIS!

- U proceduri je izbor novih članova UO koje delegira Vlada, a supruga lidera SPO-a nije među njima. Ipak, dokle god ne budu novi članovi izabrani, stari i dalje vrše svoju funkciju - pojašnjavaju u Vladi.

Potpredsednik SPO Žika Gojković kaže za Telegraf da je Draškovićeva i dalje član UO NIS-a sve do izbora novih članova i dodaje da to nema nikakve veze s navodnom podrškom njegove stranke vladajućoj koaliciji. Gojković smatra da su nagađanja o visini plate koju navodno supruga lidera SPO prima od NIS-a "orkestriran napad na stranku".

- To su izmišljotine i deo su smišljenog napada na SPO koji traje godinama - poručuje on.

Podsetimo, Vlada Srbije je pred Novu godinu predložila nove članove Upravnog odbora NIS-a u ime države Srbije, među kojima nema Draškovićeve. Od dosadašnjih članova UO ostaće samo Nikola Martinović.

Dana Drašković nije odgovarala na pozive Telegrafa. Zanimljivo je da je supruga lidera SPO već godinama u invalidskoj penziji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    29. januar 2013 | 11:45

    Nije to gospodine napad na SPO.Zasto ne kazete kiliko prima mesecno i zavrsite pricu ili vas je sramota da iznesete cufru.Penzioner invalid nesme ni semenke na ulicu da prodaje a gispodja dere drzavu na vise nacina.Sta reci osim s r a m o t a.

  • ovo je srbija

    29. januar 2013 | 12:00

    Sto ne zaradjuje u svojoj Crnoj Gori 5000 evra ngego sedi u Beogradi u prodaje maglu!Dokle ce ovaki ziveti na leca siromasnih srpskih proreskih obaveznika...

  • blabla

    29. januar 2013 | 12:58

    Ovi Draskovici su paraziti. Nista u svom zivotu nisu radili, samo se vuku po upravnim odborima. Tu nema ideologije ni 1 promil. Nije mi jasno ko glasa za ove ljude, a jos manje ZASTO!? Sta njihov glasac ocekuje da ce oni da urade za njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA