KACIN: Datum za pregovore važniji od izbora

- Šanse da Srbija za nekoliko meseci uspe da dobije datum za početak pristupnih pregovora sa EU važnije su od svega drugog što trenutno opterećuje srpsku političku scenu, uključujući tu i priče o vanrednim izborima - rekao je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin

  • 0

Jelko Kacin ocenjuje da su za Srbiju važnije šanse da za nekoliko meseci dobije datum za početak pristupnih pregovora sa EU od priča o izborima.

- Šanse da Srbija za nekoliko meseci uspe da dobije datum za početak pristupnih pregovora sa Evropskom unijom važnije su od svega drugog što trenutno opterećuje srpsku političku scenu, uključujući tu i priče o vanrednim izborima -  kaže izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin.

Kacin je za Radio Slobodna Evropa ocenio da su eventualne spekulacije o vanrednim izborima u ovom trenutku, prema njegovom mišljenju, nerealne.

- Mislim da je srpska vlada u ovom momentu u potpunosti posvećena ispunjavanju uslova za dobijanje datuma za početak pregovora o članstvu sa Evropskom unijom. Zato su eventualne spekulacije o vanrednim izborima u ovom momentu, prema mom mišljenju, nerealne. Ja mislim da će Srbija iskoristiti tu istorijsku šansu da se izbori, i da će se na kraju i izboriti za taj datum. Zato bih rekao da su sve druge priče koje u ovom momentu opterećuju srpsku političku scenu manje važne od te -  zaključio je Kacin.

(I. M. / Tanjug, Foto: Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA