OGLASIO SE DAČIĆ: Nisam štitio Šarićeve ljude, niti sam davao bilo kakve informacije!

- Govorili su i ranije da ću štititi ovog, onog biznismena, kriminalca, i gde su oni sad - svi su u zatvoru! - poručio je premijer, i dodao da se "od ove Vlade očekuje više od Boga"

  • 8

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da ne postoji nijedan razlog za osporavanje aktuelne Vlade. On je naglasio da se nikada nije sastajao s osobama za koje mu je bilo naznačeno da se bave kriminalom.

- Govorili su i ranije da ću štititi ovog ili onog biznismena, kriminalca i gde su oni sad - svi u zatvoru! I biće svi oni za koje se dokaže da su krivi koje i sada ih poznajem. A to što ih poznajem nije njima zaštita već hendikep, jer ću prema njima biti još nemilosrdniji zato što su izigrali moje poverenje - poručio je Dačić.

On je naglasio da nije bio ni od jednog državnog organa informisan da se neka lica s kojima je u kontaktu nalaze na listi onih koja se bave kriminalom i istakao da njegova komunikacija s njima nikada nije bila uperena protiv državnih i nacionalnih interesa.

- Niti je pružana bilo kakva zaštita, niti bilo kakve informacije. Sve što sam imao da kažem pošteno sam rekao o napadima kojima sam bio izložen u proteklom periodu kojih je bilo mnogo - od najprimitivnijih do najpodlijih i najprljavijih. Jedna stvar je sigurna: nikad se nisam sastajao s licima za koja mi je naznačeno da su iz kriminogenih sredina. Nikada moje komunikacije nisu bile usmerene protiv državnih i nacionalnih i bezbednosnih interesa - naglasio je on.

Uostalom, zapitao se Dačić, da sam nekog štitio, kako bi onda više od 10.000 ljudi bilo uhapšeno ili privedeno za vreme mog mandata.

- I ovi za koje neki govore da sam ih štitio, procesuirani su u moje vreme, a svoje bogatstvo i carstvo su stvarali i širili uz pomoć nekih drugih, i to pre mog vremena. Državni organi neka rade svoj posao, u tome nema izuzetaka - rekao je premijer.

Aktuelna vlada je, prema Dačićevim rečima, preuzela na sebe veoma teške zadatke u teškim okolnostima i za poslednjih šest meseci postigla je značajne rezultate. On je rekao da se "od ove Vlade očekuje više od Boga", pozivajući se na reči jednog stranog premijera.

- Tako je i s nama, da idemo ka EU, a da zaštitimo nacionalne interese, da dobijemo datum za početak pregovora, vodeći dijalog s našim najvećim protivnikom Tačijem, da zaustavimo vrtoglavi ekonomski pad, da država redovno servisira svoje obaveze i otvori se za investicije. Mogu da kažem da je po svim segmentima Vlada ostvarila značajne rezultate - rekao je Dačić.

Kako je istakao, u tom pogledu ne postoji nijedan razlog da se osporava njen rad.

- Ni oni koji sebe zovu proevropskim snagama nemaju šta da zamere, jer su odnosi Srbije sa EU i drugim državama u svetu na mnogo višem nivou nego što su bili pre. Srbija je na pragu da dobije datum za početak pregovora sa EU. S druge strane, nismo odstupili od nacionalnog i državnog interesa po pitanju Kosova. Imajući sve to u vidu, svako zaustavljanje tog procesa bilo bi protivno interesima Srbije. Nastavljamo svoj posao - zaključio je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug, Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • al

    4. februar 2013 | 16:17

    Ostavka!!!

  • Hercegov grad

    4. februar 2013 | 15:51

    To si trebao ranije da mislis,mozda bas onda kad sam ti rekao da ne buh seo za isti sto sa onima ciji su sledbenici, presednika SPS-a Slobodana Milosevica,drzali za noge i ruke da bi ga obukli i predali haskim istraziteljima.Sa takima,kao sto su demokrate i Ceda nebih bio u vlasti,pa da drzava propadne.Eto, moje predvidjanje se obistinilo,nazalost.

  • русија

    4. februar 2013 | 20:42

    Лажеш дебељко ! У свакој влади си ти вегета

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA