VUČIĆ: Srbija će proizvoditi rakete za Emirate

Nakon sastanka sa prestolonaslednikom i šefom države šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom u Abu Dabiju, prvi potpredsednik Vlade rekao je da je sa šeikom postignuta saglasnost o svim sporazumima dve zemlje, a posebno u vezi sa ulaganjem u namensku industriju

  • 3

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić kaže da će Srbija proizvoditi visoko sofisticirane rakete za Ujedinjene Arapske Emirate.

Vučić je nakon sastanka sa prestolonaslednikom i šefom države šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom u Abu Dabiju, za RTS rekao da je sa šeikom postignuta saglasnost o svim sporazumima dve zemlje, a posebno u vezi sa ulaganjem u namensku industriju.

Dogovoreno je da u nedelju, 17. februara, na Sajmu naoružanja emiratska državna kompanija "Earth" i srpski "Jugoimport" SDPR potpišu ugovor o zajedničkom razvoju i snabdevanju raketnog sistema ALAS. Predviđeno je i da se potpiše ugovor o uzajamnoj zaštiti investicija, a osnova za sve ugovore biće sporazum o međudržavnoj saradnji, koji će, takođe, biti potpisan u nedelju u Abu Dabiju.

- Ono što je najvažnije, biće potpisan veliki ugovor oko izrade raketa i to će biti najsofisticiranije i najmodernije oružje koje smo ikada napravili, a istovremeno, kroz velika i zajednička ulaganja i investiciju, značajno više novca daju Emirati nego mi - rekao je Vučić.

On je ocenio da bi taj projekat značio i veliki boljitak za tri grada, a ne samo za tri fabrike - "Krušik", "Utvu" i "Teleoptik".

- Reč je o ugovoru koji bi trebalo da se potpiše na više od 200 miliona evra. Pomalo sam i uzbuđen i zadovoljan što takav posao ovde potpisujemo. Imaćemo mi ovde još mnogo posla. U prvoj fazi očekujemo i prva ulaganja, to je negde oko 24 miliona evra - naveo je Vučić

Prvi potpredsednik je rekao da je "skeptik po prirodi", ali da zna da su ljudi s kojima dogovara posao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima "osobe od reči".

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA