SRS: Mišković je finansirao Nikolića!

Potpredsednik radikala optužio predsednika Srbije da je od vlasnika "Delte" dobio pet miliona evra za vreme predizborne kampanje 2008. godine

  • 5

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić kaže da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio pet miliona evra od Miroslava Miškovića za vreme predizborne kampanje 2008. godine.

Mirčić je na konferenciji za novinare u Novom Sadu optužio i predsednika Srpske napredne stranke i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da je u isto vreme od Stanka Subotića Caneta primio milion evra.

- Podatke do kojih je došao Vojislav Šešelj tek sada iznosimo u javnost samo zato što smo sada došli do detalja, nepobitnih dokaza i tačnih iznosa koje su dobili Nikolić i Vučić. Jednostavno, nismo hteli da licitiramo - rekao je Mirčić.

On je pozvao nadležne, posebno javnog tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića, da detaljno ispitaju ceo slučaj "jer je SRS oduvek insistirala na tome da se stane na put kriminalu i korupciji".

- Ne znam gde je taj novac nestao, niti na šta je potrošen. Jedino što znam jeste da SRS u predizbornoj kampanji nije dobila od Nikolića i Vučića nijedan evrocent - kazao je Mirčić.

Inače, na predsedničkim izborima u januaru 2008. Nikolić je bio predsednički kandidat SRS, a na parlamentarnim izborima u maju te godine SRS je osvojila 78 mandata.

Podsetimo i na to da je septembra 2008. godine u vreme raskola u SRS, Tomislav Nikolić gostujući u "Utisku nedelje" na televiziji "B92" obelodanio da su vlasnik "Delte" Miroslav Mišković i biznismen Milan Beko finansirali jednu emisiju i jedno iznajmljivanje prevoza radikalima u kampanji za parlamentarne izbore 2008. godine.

(Telegraf.rs / Izvor: B92, Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BAK

    25. februar 2013 | 17:18

    eto vam postenjacine, a sta sad? oni ce nekog da hapse, neka sebe hapse.

  • Amko

    25. februar 2013 | 18:56

    Vucicu zatvori Miskovica koji te hranio, au covece gazdu da hapsis ,sramota....

  • Hercegov grad

    25. februar 2013 | 15:05

    A,koga to Miskovic nije finasirao od svojih para ,a da je kao stranka nesta prestavljala na politickoj sceni Srbije?I tu se vracamo na pitanje kolika je Daciceva krivica,a drugig nije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA