ŠABAC: Gradonačelnik i članovi DS napuštaju stranku i prelaze kod Petrovića

Od 95 članova šabačkog odbora DS-a, koji je danas raspušten, 85 je glasalo za napuštanje stranke i činiće, kako je najavljeno, inicijativni odbor za osnivanje stranke Zajedno za Srbiju

  • 2

Članovi raspuštenog gradskog odbora Demokratske stranke u Šapcu odlučili su danas da napuste tu stranku i priključe se bivšem potpredsedniku DS-a Dušanu Petroviću u osnivanju stranke Zajedno za Srbiju.

Od 95 članova šabačkog odbora DS-a, 85 je glasalo za napuštanje DS-a, dok je jedan bio uzdržan, a DS je napustio i gradonačelnik Šapca Miloš Milošević.

Dosadašnji predsednik šabačkog odbora Miodrag Filipović rekao je da će bivši članovi DS-a činiti inicijativni odbor za osnivanje stranke Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića, a da će im se priključiti još neki lokalni odbori DS-a iz Srbije.

U Šapcu je na vlasti koalicija DS, SPO i LDP, a Milošević je rekao da današnje promene u DS-u neće uticati na promenu vlasti u tom gradu.

- U lokalnom parlamentu DS je do sada imao 25 odbornika, večeras je iz DS-a izašlo 19, a ostalo šest, međutim, mi smo se već dogovorili da ćemo se u daljem radu ponašati kao koalicija i učestvovati u svim projektima koje smo započeli - rekao je Milošević.

Centrala DS-a je ranije danas raspustila šabački odbor i za poverenika u tom gradu odredila šefa poslaničke grupe DS-a Borislava Stefanovića.

On je rekao da je Gradski odbor te stranke u Šapcu raspušten na regularan način zbog toga što većina članova tog odbora, uz pomoć Dušana Petrovića, pokušava da preko leđa DS napravi novu političku stranku.

- Odbor je raspušten zbog toga što već duže vreme članovi, ne svi, ali većina, uz pomoć Dušana Petrovića pokušavaju da preko leđa DS i njenih članova naprave novu stranku, i u tom smislu su i večeras napravili neki skup i pozivali ljude putem sms da dođu na sastanak gradskog odbora - rekao je Stefanović.

(Telegraf.rs / Beta, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    27. februar 2013 | 08:20

    DS je pukao totalno a ovo je samo početak - jebo ih Đilas prevarant i mutljaga

  • Desko

    27. februar 2013 | 01:49

    Nema labavo ...heheh pa neznam ko ce i glasati opet za DS!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA