PASTOR: Stvaranje "Vojvođanskog fronta" je glupost u kojoj SVM neće učestvovati

Potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara poručio je da je dosta bilo frontova devedesetih godina, te da ta stranka ostaje pri stavu da ozbiljne probleme treba rešavati unutar sistema

  • 5

Potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor tvrdi da ta stranka ne namerava da uđe u "Vojvođanski front", na čijem stvaranju rade LDP  i LSV.

- Dosta je bilo frontova devedesetih godina i nije nam potreban još jedan. Stvaranje "Vojvođanskog fronta" je glupost i ne znam ko je izmislio i plasirao informaciju da SVM ulazi u tako nešto. Ostajemo pri stavu da Ustav treba menjati, odnosno da treba stvoriti širu autonomiju Vojvodine u Srbiji. Želimo da rešimo ove ozbiljne probleme unutar sistema, ali nema ni govora o stvaranju bilo kakvog fronta i s nama o tome niko nije razgovarao - rekao je Pastor za sutrašnje izdanje lista "Danas".

Pastor je time demantovao tvrdnje predsednika Pokrajinskog odbora LDP-a Dušana Mijića da ta stranka "u procesu izrade vojvođanske platforme uveliko razgovara sa SVM-om i LSV-om, koji imaju gotovo istovetan stav po pitanju autonomije Vojvodine".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sentinel

    1. mart 2013 | 09:16

    Bravo g. Pastor to je politicar. Ali sramota majko mila kad mora mađar da brani Srbiju od Srba( ldp) Koje prodane odvratne duse!

  • Klisura

    1. mart 2013 | 00:35

    То је исправно Г. Пастор.

  • belzabel

    1. mart 2013 | 10:11

    autonomija vec postoji sta se jos hoce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA