Đelić: Računi u blokadi jer smo se zadužili za kampanju

- Već dva meseca čekamo da nam Ministarstvo finansija da odobrenje za sredstva koja dobijamo iz budžeta. Nadam se da to nije neki pritisak na našu stranku - kaže funkcioner DS-a

  • 1

Koordinator Centra resornih odbora Demokratske stranke Božidar Đelić rekao je danas da je tačno da su računi te stranke u blokadi pošto im Ministarstvo finansija nije odobrilo budžetska sredstva za pokrivanje troškova izborne kampanje.

- Mi smo se, kao i sve stranke, zadužili za izbornu kampanju i već dva meseca čekamo da nam Ministarstvo finansija da odobrenje za sredstva koja dobijamo iz budžeta. Nadam se da to nije neki pritisak na našu stranku - rekao je Đelić za RTS.

Na pitanje zašto DS sada predstavlja program za izlazak iz krize umesto da je to učinio dok je bio na vlasti, Đelić je odgovorio da ta stranka ne beži od odgovornosti, ali da oni nisu bili zaduženi za Ministarstvo ekonomije.

- Mi nismo vodili Ministarstvo ekonomije i nismo bili zaduženi za nezaposlenost, koja je sada na rekordnom nivou od 23 odsto - kazao je Đelić.

On je objasnio da plan DS ima 30 konkretnih mera za koje će tražiti podršku javnosti i kao posebno važnu meru izdvojio je obezbeđivanje 50 miliona evra za "vodeće gradove", odnosno za pokretanje industrije u njima.

Novac za razvoj gradova, prema rečima Đelića, obezbediće se štednjom.

(D. Z. / Tanjg)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovan

    6. mart 2013 | 11:26

    Ovim demokratama je najbolje da cute! Svoje su jako dobro pokazali!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA