Jugović: Srećkoviću važnija fotelja od reforme pravosuđa

Srpski pokret obnove ostaje pri odluci da ne učestvuje u radu skupštinske većine dok se njihovi članovi ministar Srđan Srećković i državna sekretarka Sanja Čeković ne razreše državnih funkcija

  • 0

Potpredsednik SPO-a Aleksandar Jugović rekao je za Telegraf.rs da ta stranka ostaje pri odluci da ne učestvuje u radu skupštinske većine dok se ne razreše državnih funkcija članovi SPO-a Srđan Srećković i Sanja Čeković. Kako je kazao, DS, SPS I G17 plus su tokom mandata menjali svoje ministre, te očekuje da i SPO-u bude omogućeno isto, a ministra dijaspore Srđana Srećkovića optužio da mu je fotelja važnija od dalje reforme pravosuđa.

- Kabinet Mirka Cvetkovića je promenio tačno polovinu ministara, te zahtevamo isti tretman kao i ostali članovi koalicije. Tražimo smenu onih kojima je ministarska fotelja, koja služi za rušenje SPO-a, važnija od reforme pravosuđa – Objasnio je Jugović dodajući da, kada bi podržali ministra Srećkovića I državnu sekretarku Sanju Čeković, to bi značilo podršku sopstvenom rušenju.

Jugović je podsetio na najavu promene funkcije sadašnje ministarke sporta Snežane Samardžić Marković, kao i na raniji odlazak ministra Mlađana Dinkića, državnog sekretara Slobodana Ilića i drugih.

- Duguju nam objašnjenje zbog čega je svima omogućeno da menjaju svoje ministre sem SPO-u – naglasio je Jugović.

Vanredna sednica Skupštine Srbije, na čijem dnevnom redu su predlozi odluka o izboru člana Visokog saveta sudstva i o izboru javnih tužilaca, zakazana je za sredu, 8. februar.

A.Popović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA