PALO RUKOVANJE: Sreli se Nikolić i Tači u Vatikanu

Predsednik Srbije se na ceremoniji ustoličenja novog poglavara Rimokatoličke crkve sreo i rukovao sa premijerom Kosova koji se nalazio među ostalim "šefovima država"

  • 13

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić se na svečanoj ceremoniji ustoličenja pape Franje u Vatikanu sreo i rukovao sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

Društvenim mrežama kruži fotografija na kojoj se u Vatikanu na Trgu Svetog Petra rukuju predsednik Srbije i kosovski premijer.

Podsetimo, premijer Kosova Hašim Tači bio je gost na ceremoniji u Vatikanu i nalazio se među "šefovima država", a takozvana država Kosovo je dobila status delegacije.

Premijer Kosova Hašim Tači tom prilikom je, kako prenose mediji, zatražio od pape Franje da Vatikan prizna Kosovo.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić se nakon ceremonije sreo sa poglavarom Rimokatoličke crkve i dosta dugo razgovarao s njim. Predsednik Srbije se pozdravio i s državnim sekretarom Svete stolice kardinalom Tarcisijom Bertoneom.

KABINET PREDSEDNIKA: U PITANJU JE PROTOKOLARNO RUKOVANJE!

"Protokolarnom komunikacijom s Tačijem, predsednik Srbije iskazao je podršku pregovorima koje predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić vodi s predstavnikom privremenih institucija iz Prištine", piše u saopštenju Nikolićeveve savetnice Stanislave Pak Stanković.

U saopštenju se dodaje da Tači nije jedini s kim se Nikolić "protokolarno rukovao", nego i s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem, predsednicima Čilea, Slovačke, Rumunije, Bugarske, Makedonije i s premijerom Crne Gore.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar KM

    20. mart 2013 | 17:38

    Da Bog da crkli i jedan i drugi!

  • aquarius

    20. mart 2013 | 17:59

    тадија започео, мастер томица, наставио...

  • Mornar

    20. mart 2013 | 18:34

    Izdao je kuma, zasto ne bi i nas. Ali Srbija ga izabrala, e sada TAKO NAM I TREBA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA