Manter ponovo u Srbiji: Savetnik kompanije SBB!

Bivši ambasador SAD u Beogradu postao je senior savetnik borda direktora "SBB-Telemah grupe"

  • 1

Bivši ambasador SAD Kameron Manter vratiće se u Srbiju kao senior savetnik borda direktora "SBB-Telemah grupe".

Manter je napustio Beograd 2009. godine, kada je otišao prvo u Irak, gde je čak bio i zamenik ambasadora, da bi potom bio postavljen za ambasadora SAD u Pakistanu.

Međutim, zbog neslaganja sa pojedinim potezima američke administracije u ovoj zemlji okončao je diplomatsku karijeru.

Da je Manter početkom ove godine počeo da radi kao savetnik za "Blic", potvrdila je direktorka korporativnih komunikacija SBB Jovana Lukić.

- Kameron Manter je od 21. januara ove godine senior savetnik borda direktora "SBB-Telemah grupe" koja posluje na tržištima Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije, ali on nije član borda. Pošto poseduje veliko poslovno iskustvo u regionu, jer je radio kao diplomata u Srbiji i okolnim zemljama, gospodin Manter savetuje odbor u vezi s aktivnostima "SBB-Telemah grupe" u zemljama bivše Jugoslavije - kaže ona.

Lukićeva dodaje da su akcionari ove kompanije tražili savetnika koji može uspešno da "kombinuje seniorski nivo međunarodnog iskustva sa jakim poznavanjem i razumevanjem tržišta zemalja bivše Jugoslavije" i da je Manter bio "najbolji kandidat".

Prema njenim rečima, u opisu posla Mantera "nisu aktivnosti koji su na bilo kakav način vezane za medije", već isključivo za savetovanje borda direktora.

Manter je prvi američki zvaničnik koji je položio venac na grob žrtvama NATO bombardovanja.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA