Vučić: Predlog o KiM nije prihvatljiv za Srbiju!

- Ostalo nam je 11 dana pakla. I za vladu i za Srbiju, ali postoje stvari koje ne možemo da prihvatimo, ali stvari koje ne smemo da odbijemo - rekao je Vučić danas na sednici vlade

  • 3

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da je samo Beograd pokazao spremnost na kompromis u dijalogu i da predlog o Kosovu nije prihvatljiv za Srbiju.

- Ostalo nam je 11 dana pakla. I za Vladu i za Srbiju, ali postoje stvari koje ne možemo da prihvatimo, ali stvari koje ne smemo da odbijemo - rekao je Vučić ministrima.

Prvi potrpredsednik je rekao da se vlada na unutrašnjem planu "suočava sa licemerima", koji je napadaju bez obzira šta uradi.

- Vi, svi članovi vlade, znate da jesmo i koliko jesmo, posvećeni dobijanju datuma i EU integracijama. Pročitaću vam deo predloga koji smo dobili i jedino što mogu da vam kažem je da, nažalost, niko osim nas nije pokazao spremnost da napravi bilo kakav ustupak ili kompromis, što nama nije pruŽilo apsolutno nikakvu šansu da ponuđeno i prihvatimo - rekao je Vučić.

Prvi potpredsednik vlade kazao je da Srbija ne odustaje od evropskog puta.

- Nadam se da ćemo moći da postignemo dogovor s Prištinom, ali pred naš narod ne možemo da izađemo praznih ruku. Uostalom, niko od nas se u politici nije rodio, a ja lično, u njoj svakako neću ni umreti. Ne moram ovim poslom ni da se bavim, ali želim da znate da nam nisu dali nijedan posto šanse da papir prihvatimo - naveo je Vučić.

Vučić je danas predsedavao sednicom vlade, pošto je premijer Ivica Dačić na putu za Njujork, gde treba da se pojavi na sednici Saveta bezbednosti posvećenoj Kosovu.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA