DRŽAVA JEDINSTVENA: U Brisel ide i Vučić! (VIDEO)

- Na svako njihovo ne, mi ćemo imati novi predlog. Ne zahtevamo idealno, ne odbijamo ništa unapred, ali to što želi administracija Prištine neće biti moguće - poručio je predsednik Srbije

  • 11

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je nakon sastanka državnog vrha da će predstojećoj rundi dijaloga između Beograda i Prištine u Briselu prisustvovati i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

- Još je u toku sastanak na kojem određujemo poslednje instrukcije. Predložio sam da u delegaciji bude i Vučić, i biće, jer je to prilika da pokažemo jedinstvo državnog vrha - rekao je Nikolić i dodao:

- Ako se ja pitam, Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije. Ako se ja pitam... - rekao je on.

To, naveo je Nikolić, treba da pokaže jedinstvo državnog vrha u nameri da se s Prištinom postigne najoptimalnije rešenje, što, dodao je, nije lako jer treba odrediti koji je to mminimum zahteva koji zadovoljava obe strane.

- Na svako njihovo ne, mi cemo imati novi predlog. Ne zahtevamo idealno, ne odbijamo ništa unapred, ali to što želi administracija Prištine neće biti moguće, ne tražimo da prihvate sve ono što bi bilo idealno za Srbiju, ne može niko da nas naljuti da mi napustimo razgovore, jer je Srbija uvek bila razumna - poručio je on.

Predsednik Srbije naglasio je da će delegacija Beograda insistirati da ZSO odlučuje o policiji i pravosuđu.

- Oni koji žele nezavisnost moći će da uređuju svoj život bez uticaja Srbije, a oni koji ne priznaju nezavisnost imaće svoja prava i pomoć Srbije i zato insistiramo da ZSO odlučuje o policiji i pravosuđu, bez prisustva Vojske Srbije - rekao je on.

Nikolić je izašao sa sednice državnog vrha, koja, kako je rekao, još traje, i obavestio novinare o toku tog sastanka, nakon čega se vratio da s ostalim predstavnicima vrha vlasti dogovori detalje sutrašnji nastup naše delagcije u Briselu.

Predsednik je rekao novinarima da Srbija ne želi da šalje ultimativne zahteve koji bi značili ispunjavanje Ustava i zakona Srbije, ali i da ne prihvata ultimatume, jer, kako je naveo, odgovorni ljudi, naši prijatelji čekaju sa strane da vide ishod.

On je dodao da se sastanak državnog vrha u Predsedništvu nastavlja, jer "nije lako odrediti minimum zahteva, uvek jedan deo građana neće biti zadovoljan".

- Ako nam je narod dao poverenje, mi smo spremni da preuzmemo odgovornost - zaključio je Nikolić.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar KM

    1. april 2013 | 14:54

    Znaci da ce te nas dati,Siptarima. E da Bog da crkli.

  • Rale

    1. april 2013 | 14:55

    Bruka i sramota. Ameri rekli mora Vučić i odmah potrčali. Sve će te potpisivati samo da vas vaši mentori drže na vlasti. Brankovići jedni, Jude srpske

  • nostradamus

    1. april 2013 | 14:37

    Znaci da prihvatate i da cete potpisati sporazum cim ide vucic,bravo samo tako napred razmisljajte za buducnost serbije u EU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA