ĐILAS: SNS pere ruke od pregovora! SNS: Đilase, ti si kukavica!

- Umesto da pred nas izađu sa rešenjima i jasnim stavovima, premijer ćuti, potpredsednik Vlade kuka, a predsednik države se krije iza telefonskih razgovora sa predsednikom Rusije - poručio je Đilas. - Odakle mu uopšte obraz da on nekome govori da treba da izađe sa jasnim stavovima? - "uzvraćaju" naprednjaci

  • 16

TIHI RAT. Demokratska stranka i Srpska napredna stranka ponovo su se sukobile putem medija, ovoga puta povodom pregovora Beograda i Prištine. Nakon što je predsednik DS Dragan Đilas optužio SNS da "pere ruke od pregovora", SNS se oglasila saopštenjem u kojem je Đilasa nazvala "najvećom kukavicom koja postoji na političkoj sceni Srbije".

Đilas je, tokom konferencije za medije, pozvao državno rukovodstvo da građanima saopšti istinu, a ne da "pere ruke od pregovora" s Prištinom, koji su Srbiju doveli u nepovoljnu poziciju.

- Umesto da pred nas izađu sa rešenjima i jasnim stavovima, premijer (Ivica Dačić) ćuti, potpredsednik Vlade (Aleksandar Vučić) kuka, a predsednik države (Tomislav Nikolić) se krije iza telefonskih razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom - rekao je Đilas u sedištu DS u Beogradu.

On je ocenio da su rezultati pregovora s Prištinom očigledno dva loša rešenja i dodao da ako je ideja da se odustane od evropskog puta Srbije, to treba jasno reći i Srbiji i Evropi.

Predsednik DS-a je dodao da je nova vlast posle svake runde pregovora izlazila s tvrdnjama da Srbija napreduje, "da se bližimo rešenju problema i da opozicija nema šta ni da brine ni da pita".

- Danas vidimo da to nije bila istina. Rezultat pregovora su očigledno dva loša rešenja, a podela odgovornosti se očekuje od svih. Danas državni vrh ne zna da li da potpiše papir oko kog je osam puta pregovarao. Ako se plaši svojih birača, ako nemaju hrabrosti da preuzmu odgovornost, neka dođu u parlament i neka kažu istinu, kakva god da je - rekao je on.

Ubrzo po završetku konferencije, SNS je u saopštenju ocenila da "lider DS Dragan Ðilas sramno koristi tešku situaciju u kojoj se Srbija našla da bi sakupio koji jeftin politički poen" i nazvala ga "najvećom kukavicom koja postoji na političkoj sceni Srbije".

- Srpska napredna stranka je užasnuta poslednjim izjavama Dragana Ðilasa, koji je, zajedno sa svojom Demokratskom strankom, najveća štetočina u Srbiji. Dragan Ðilas sramno koristi tešku situaciju u kojoj se Srbija našla da bi skupio koji jeftin politički poen - navodi se u saopštenju SNS.

Kako smatraju naprednjaci, ni Ðilas ni Demokratska stranka "ne znaju koje stavove zastupaju", pa "jedan dan kažu da je neko izdao, drugi dan da je neko protiv Evrope, a treći dan ko zna šta već".

- Odakle mu uopšte obraz da on nekome govori da treba da izađe sa jasnim stavovima? - upitali su u SNS.

Naprednjaci u saopštenju navode i da srpsko državno rukovodstvo ima jasne stavove, a da je prvi potpredsednik Vlade i lider SNS Aleksandar Vučić nedvosmisleno dao do znanja građanima kakva je situacija.

- Jedino do sada nismo čuli konkretno mišljenje Dragana Ðilasa, koji kukavički ćuti - tvrde u SNS.

(M. S. / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Višnja

    4. april 2013 | 20:33

    Ma odakle vama više obraz da prozivate demokrate i Đilasa za vaš neuspeh? Odakle vam obraz da nas više sve lažete, da se krijete iza propagande koju nam uporno namećete verujući da je ovaj narod glup i da će vas slepo slušati. Odakle vam obraz da perete ruke od onoga što radite od kako ste u vladi? Odakle vama obraz da se pojavljujete sa ovakvim glupim i uvredljivim izjavama

  • Mrzim licemere

    4. april 2013 | 20:38

    Đitleru bi bolje bilo da zaveze gubicu!!!

  • buga duga9

    4. april 2013 | 21:11

    Lazne patriote ne znaju sta vise da smisle,obmanjuju narod a napadaju DS...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA