Hašim Tači Srbiji preti novim ratom?!

Saznanja o tome da se u prištinskim krugovima uveliko govori o "Severnoj oluji", navodno, ima BIA, ali i državni vrh Srbije

  • 75

Kosovski premijer Hašim Tači zapretio je da će "država Kosovo u slučaju da Srbija odbije ponuđeni sporazum, uz pomoć međunarodne zajednice proširiti svoj suverenitet na celoj teritoriji".

Kako navodi dnevni list "Informer", Tači je za neke prištinske medije rekao da u ovom trenutku "postoje samo dva scenarija". Prvi, u kome Srbija prihvata sporazum "koji podržavaju SAD i EU", i drugi, u kome Srbija odbija ponuđeni dogovor.

- U ovom drugom slučaju, sve institucije države Kosovo, uz pomoć međunarodne zajednice, proširile bi svoje nadležnosti i na sever. To bi bilo najteže za građane srpske nacionalnosti - poručio je Tači.

Izvori ovog dnevnog lista tvrde da je ova Tačijeva izjava "osmišljena u Briselu" i da je samo nastavak pritiska na srpsku vlast.

- Nažalost, vrlo je verovatan taj scenario. Priština bi lako mogla da dobije saglasnost SAD i EU da sa specijalnim snagama krene na sever i preuzme kontrolu nad svim institucijama. To bi, skoro sigurno izazvalo novi pogrom i masovno iseljavanje Srba i to moramo sprečiti na sve moguće načine - kaže izvor ovog lista iz vrha države.

Bezbednosno-informativna agencija ima podatke da albanski teroristi najozbiljnije pripremaju napad na Srbe na severu Kosova i Metohije. Navodno, BIA je još u februaru upozorila državni vrh na "opasne namere Prištine", a u međuvremenu je došla i do novih saznanja.

- Postoje informacije da se na teritoriji Srbice spremaju terorističke jedinice koje bi u maju krenule na sever. U prištinskim krugovima se uveliko spominje termin "Severna oluja", kao ime akcije tokom koje treba zauzeti srpski sever Kosova - navodi izvor Informera.

Navodno, Albanci u planiranju ove operacije imaju i pomoć "penzionisanih oficira SAD".

(E. T. / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Traktor

    5. april 2013 | 01:10

    Spremni smo , vas potez.

  • Marko

    5. april 2013 | 02:12

    I ako zivim u inestrantvu spreman sam odma za ratovanje sa ovim govnima

  • Sava

    5. april 2013 | 12:48

    Svi mi volimo Srbiju, samo sto vrh Srbije ne voli nas. Vecina voli samo sebe, i zato treba diplomatiji dati sansu. Bolje da nam objave te dve lose ponude iz Brisela, pa da odlucimo o nasoj buducnosti zajedno. Rat je zadnja opcija...Citam razne komentare od raznih mladih decaka? Predpostavljam da ni u vojsci niste bili? Rat nije zajebancija,tamo se i gine.Potrebna je velika fizicka i psihicka spremnost. Zato ostavite racunare, TV serije,cigarete,alkohol i sl. Bavite se sportom i nabijajte kondiciju, umesto da se vucete po haustorima,blokovima,klupicama i sl.Srbiji treba zdrava omladina na prvom mestu, a ako do rata dodje? IDEMO SVI KAO JEDAN.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA