VUČIĆ: Ne potpisujemo, nastavljamo pregovore! (FOTO) (VIDEO)

- Vidite da se tresem od straha, ali isključivo zbog budućnosti Srbije, a ne zbog toga što znam ko će sutra da bude kriv i pod čiji prozor ćete doći po plate i penzije - rekao je lider SNS-a nakon sednice Predsedništva stranke

  • 41

Lider Srpske napredne stranke (SNS) i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao da će ta stranka Vladi Srbije predložiti da zatraži hitan nastavak pregovora sa Prištinom.

- Predložićemo Vladi da zatraži hitan nastavak dijaloga, jer smatramo da odugovlačenje, taktiziranje i gubljenje vremena ne predstavlja ništa dobro. Ne potpisujemo, ali nastavljamo pregovore - rekao je lider SNS-a Aleksandar Vučić nakon sednice Predsedništva stranke.

On je naveo da državno rukovodstvo neće naneti štetu srpskim nacionalnim interesima, niti će voditi Srbiju u propast.

- Vidite da se tresem od straha, ali isključivo zbog budućnosti Srbije, a ne zbog toga što znam ko će sutra da bude kriv i pod čiji prozor ćete doći po plate i penzije - rekao je Vučić.

Lider SNS-a je rekao da je lično "veoma razočaran ponudom Evropske unije".

- Ali da li to znači da treba da zatvorimo vrata ka EU? Ova stranka to neće uraditi - kaže Vučić.

On je rekao da ne očekuje negativne reakcije Brisela, Vašingtona ili Berlina na odluku Beograda da ne potpiše sporazum, ali i dodao da će uvek biti onih koji su spremni na kritiku poput, kako je naveo, Doris Pak.

Srbija, rekao je, ne može da prihvati dodavanje opština na četiri srpske, za koje prištinska strana kaže da ne može da ih prizna zbog svoje administracije, ali je mogla da ih prizna kada je u pitanju sporazum o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima.

- Beograd nije dobio odgovor na pitanje o prisustvu bezbednosnih snaga, niti jasne odgovore po pitanju obrazovanja, zdravstva i pravosuđa - rekao je Vučić. On je dodao da Beograd traži apelacioni sud za Kosovsku Mitrovicu.

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke koja je počela nešto posle osam sati završena je posle više od sat vremena.

Vučić je najavio da će vanredna sednica Vlade Srbije, na kojoj će biti formulisan odgovor visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton, biti održana danas u 17 časova. On je rekao da Briselu još nije upućen stav Beograda o sporazumu, i da se - pošto bude upućen - iz sedišta EU očekuje pisani ili usmeni odgovor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gago

    8. april 2013 | 10:04

    Ko kaze da se mogu nastaviti pregovori Dali je bolje bilo srbima u hrvackoj da su prihvatili plan Z4 koji je garantovao sve kao kantoni u svajcarskoj (policija.sustvo.valuta itd) a sad ni cirilicu ne mogu da koriste.dovoljan primer srbijo dovedi se pameti

  • Nijazi Kuqi

    8. april 2013 | 10:50

    Dijalog je zavrsen ,Vucicu. Sporazum je na stolu, jos samo danas, jer ga ti nisi hteo potpisati, ali ga nisi ljudski ni odbacio. A danas se od tebe ocekuje da ga ppotpises ili odbacis. Sredina ne postoji. Budi musko, prihvati odgovornost i nemoj da se treses kao kukavica.

  • presevo

    8. april 2013 | 13:31

    Hocete ili necete ,sve isto !!!!! Ko pita Srbiju???? Ovo je samo da se resi diplomatsko sve reseno je i davno...pozdrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA