Vučić: Niti mi možemo bez svog naroda, niti on može bez svoje Srbije! (FOTO)

- Očekujem da se dogovorimo i nađemo rešenje sa Srbima sa severa Kosova i ujedinjeni nastupamo kao što smo to uvek činili - rekao je vicepremijer Srbije

  • 2

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje dogovor sa Srbima sa severa Kosova i Metohije u vezi sa Briselskim sporazumom.

- Očekujem da se dogovorimo i nađemo rešenje sa Srbima sa severa Kosova i ujedinjeni nastupamo kao što smo to uvek činili - rekao je Vučić nakon dodele odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom Dana vojske.

- Niti mi možemo bez svog naroda, niti naš narod može bez svoje Srbije - rekao je Vučić.

Govoreći o Briselskom sporazumu Beograda i Prištine, Vučić je naveo da Srbija u užasno teškim okolnostima nije mogla bolje i više iz bezbroj razloga.

NADAM SE DA ĆE VULIN OSTATI U TIMU!

Aleksandar Vučić je rekao da se nada da će direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin ostati u timu koji treba da radi u interesu građana Srbije.

Pojedine agencije javile su sinoć da je Vulin odlučio da podnese ostavku, koju je, kako su naveli, planirao odmah posle parafiranja sporazuma Beograda i Prištine u Briselu, što je Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah demantovala.

- Razgovarao sam sa njim više puta. Smatram da će on, kakvu god odluku da donese, saopštiti danas ili sutra. Uvažavam njegove napore i nadam se da će ostati u timu koji treba da radi u interesu građana Srbije. Gotovo sam siguran u to, ali to treba pitati njega - rekao je Vučić.

CILJ VOJSKE JE DA OČUVA INTEGRITET ZEMLJE!

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane dodelio je danas 93 zlatne i srebrne medalje pripadnicima Ministarstva odbrane i vojske Srbije za revnosnu službu i poručio da je najvažniji cilj Vojske Srbije uvek očuvanje integriteta naše zemlje.

Vučić je čestitajući odlikovanima ocenio da Vojska Srbije na području na kojem živimo uvek ima težak zadatak.

- Naš najvažniji cilj uvek jeste očuvanje integriteta naše zemlje. Mi želimo mir, želimo da imamo dobre odnose sa svima u svetu, ali uvek moramo da imamo jaku vojsku kako svi oni koji misle da bi mogli da uzmu nešto od Srbije znaju da to nije moguće, dok je tu vojska Srbije koja će da zaštiti svoj narod i brani svoju zemlju - rekao je Vučić.

Ministar odbrane je najavio da će već u toku godine doći do modernizacije u oblasti ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Vučić je izrazio nadu i da će Srbija konačno moći da kaže da je u stanju ne samo ljudskim kapacitetima već i oruđem i oružjem da sačuva ono što je njeno.

On je dodao da će biti pokušano da se obezbede veća primanja za pripadnike Vojske Srbije kao i da se stambeno obezbedi veći broj pripadnika vojske.

ZAUSTAVIO SAM ISTRAGE O TOME KO MI PRETI!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zaustavio istrage o pretnjama koje su mu upućene i dodao da nema vremena za "kukanje", jer Srbija čvrsto i odlučno korača napred.

- Znamo ko je to (pretio) i odakle dolazi, ali šta da mu radimo. Kada neko govori o krvavom detetu, onda nemam šta da kažem. Pozivam te kukavice koje su to naložile, a koje znam dobro, a oni znaju da sam hrabriji od njih, da izađu i neka oni to urade. Što oni ne dođu da se obračunaju sa mnom? - rekao je Vučić.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar KM

    23. april 2013 | 16:34

    IZDAJICE

  • Vitomir KM

    24. april 2013 | 10:29

    Da se nisi kasno setio. Niste od naroda dobili mandat za sporazum i zato se nece implementirati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA