Dačić: Referendum više nije opcija

- Referendum nema smisla, jer Srbi s Kosova očigledno ne bi prihvatili njegov većinski rezultat - kaže predsednik Vlade Srbije

  • 13

Premijer Ivica Dačić rekao je posle današnjeg sastanka u Vladi Srbije da su predstavnici Srba sa severa Kosova i Metohije njega i prvog potpredsednika Aleksandra Vučića obavestili da referendum o Briselskom sporazumu više nije opcija.

Dačić je, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle tročasovnog razgovora sa predstavnicima Srba sa severa Kosova, istakao da se referendumom ništa ne bi dobilo budući da Srbi sa severa Kosova ne žele da prihvate rezultate referenduma.

- Referendum nema smisla, jer Srbi s Kosova očigledno ne bi prihvatili njegov većinski rezultat - konstatovao je Dačić.

Dačić je rekao da su Srbi sa severa Kosova svesni da većina građana Srbije, kao što pokazuju rezultati javnog mnjenja, prihvata Briselski sporazum, i da Vlada Srbije zato ne može da pristane na to da neko čitavu zemlju vodi u dalju propast.

- Mi nemamo vremena da mesecima razmatramo ovo pitanje, jer to Srbiju dovodi u tešku situaciju da ne može da sprovodi sporazume koje smo prihvatili - upozorio je Dačić.

Premijer je istakao da Vlada nema nameru da promeni kurs i da će nastaviti da zemlju "vodi u dobrom smeru".

On je ukazao da Vlada ima mehanizme da sprovede sporazum: ukine plate i radna mesta i nema paralelnih insititucija, ali da Vlada želi da sa Srbima sa severa postigne minimum zajedničkog dogovora.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA