DAČIĆ: Neće biti referenduma!

Premijer je prvi put izneo jasan stav Vlade o ovom pitanju nakon što je postignut dogovor 19. aprila, navela je japanska agencija Kjodo i dodala da sporazum pruža široku autonomiju za Srbe sa Kosova

  • 10

Premijer Srbije Ivica Dačić odbacio je u izjavi za japansku agenciju Kjodo mogućnost održavanja referenduma o Briselskom sporazumu s Prištinom.

- Neće biti referenduma - rekao je Dačić za agenciju Kjodo, koja navodi da je ovo prvi put da je iznesen stav Vlade u Beogradu o ovom pitanju nakon što je dogovor s Prištinom postignut 19. aprila.

Japanska agencija navodi da su "Srbi sa Kosova odbacili dogovor i pozvali na održavanje referenduma".

Japanska agencija navodi da je reč o "istorijskom sporazumu u cilju poboljšanja odnosa sa Kosovom" i da je to dogovor koji pruža široku autonomiju za Srbe na severu Kosova.

Kjodo ističe i da se u dogovoru napominje da dve strane neće jedna drugoj blokirati put ka Evropskoj uniji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    1. maj 2013 | 10:17

    Зато што то њему одговара? А где је ту "демократија" ?

  • pukovnik

    1. maj 2013 | 10:16

    Kako moze jedan covek, cak i ako je premijer, da kaze da nece biti referenduma. Meni to lici na najcistiju i najbedniju diktaturu.

  • Milan Tepic

    1. maj 2013 | 11:13

    Ustavni sud Srbije treba da odbaci kao neustvan sporazum iz Brisela i onda nece ni biti potrebe za referendumom.Dacic sada radi neke stvari koje nije uopste pominjao u predizbornoj kampanji.Takodje Dacic je rekao pre mesec dana da na zapadu Srbija i Srpski narod nema ni jednog saveznika i zasto onda mi suludo srljamo u nekakvu zapadnu uniju gde nemamo saveznike a uz to oni se ekonomski raspadaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA