TRAŽE SASTANAK: Srbi južno od Ibra hoće da razgovaraju sa Dačićem i Vučićem

- Mišljenja smo da imamo pravo i obavezu da u otvorenom i neposrednom razgovoru iznesemo svoje mišljenje kao zakoniti predstavnici građana srpske nacionalnosti koji žive u opštinama (južno od Ibra) i koji predstavljaju dve trećine Srba na KiM - saopštili su predstavnici osam opština

  • 2

Predstavnici osam opština južno od Ibra uputili su premijeru i vicepremijeru Ivici Dačiću i Aleksandru Vučiću zahtev da ih 7. maja prime na razgovor o primeni sporazuma u Briselu.

- Mišljenja smo da imamo pravo i obavezu da u otvorenom i neposrednom razgovoru iznesemo svoje mišljenje kao zakoniti predstavnici građana srpske nacionalnosti koji žive u opštinama (južno od Ibra) i koji predstavljaju dve trećine Srba na KiM. Stoga od vas zahtevamo da nas 7. maja. 2013 godine primite i uvažite kao relevantne predstavnike svojih građana i pojasnite nam sadržinu sporazuma - navodi se u zahtevu.

U pismu se kaže i da će, ukoliko im se ne potvrdi prisustvo na sastanku, biti prinuđeni da ponovo dođu ispred zgrade Vlade Srbije. Pismo su potpisali predsednik skupštine grada Priština Radovan Ničić, predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović, opštine Orahovac Marjan Škorić, Kosovske Kamenice Boban Jevtić, Lipljan Zoran Spasić, Kosovo Polje Stevica Lazić, Obilić Goran Dančetović i zamenik predsednika opštine Vučitrn Miodrag Stolić.

U utorak 30. aprila Dačić i Vučić razgovarali su sa predstavnicima lokalne vlasti sa severa Kosova, dok su ispred Vlade bili prisutni i predstavnici nekoliko opština južno od reke Ibar koji su, iako nisu bili pozvani niti su uputili zahtev za prisustvo, želeli da prisustvuju sastanku. I premijer i vicepremijer su izrazili spremnost da razgovaraju sa predstavnicima svih opština sa KiM bez razlike da li su južno ili severno od Ibra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dalibor

    3. maj 2013 | 17:45

    Vucicu i Dacicu gotovi ste! Bolje dajte ostavku nego da idete protiv naroda. Ili sa zemlje ili sa neba neko ce vas kazniti!

  • Kk

    3. maj 2013 | 17:40

    I treba,opet kazu da su pobedili nato,a isposlovali su vojsku kosova I usmeno obecanje da nece uci na sever ( dok im se vojska neobuci )

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA