Atanasije Dačiću predvideo Đinđićevu sudbinu! (FOTO)

- Premijer govori o realnoj politici i ne zanima ga nebeska Srbija. Tako je govorio i Zoran Đinđić i svi znamo kako je završio - rekao je umirovljeni vladika SPC na mitingu u Beogradu, dok je mitropolit Amfilohije držao opelo Vladi i Skupštini?!

  • 22

Nekoliko hiljada ljudi, prema policijskim procenama, okupilo se na beogradskom Trgu republike gde je simbolično u 12.44 počeo miting koji su zakazali Srbi s Kosova koji se protive Briselskom sporazumu Beograda i Prištine.

Miting su obeležile skandalozne izjave vladika SPC Amfilohija i Atanasija Jevtića. Prvi se molio za upokojenje Vlade Srbije, a drugi upozorio premijera Srbije na to kako je završio Zoran Đinđić?!?

Vladika Atanasije Jevtić šokirao je sve kada je okupljenima na mitingu rekao:

- Premijer govori o realnoj politici i ne zanima ga nebeska Srbija. Tako je govorio i Zoran Đinđić i svi znamo kako je završio!

Foto: Tanjug

Mitropolit SPC Amfilohije održao je moleban za Kosovo i Metohiju.

- Molimo se za upokojenje Vlade i Skupštine i da im se oprosti svaki greh - poručio je Amfilohije.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić je pozvao "sve patriotske snage da se ujedine i okupe ovde i na Vidovdan. On je naveo da vlast ne veruje u Boga, nego u pogubnu mitologiju Evropske unije.

Pojedini prisutni monasi i građani prekidali su, međutim, Atanasijev govor uvredama na njegov račun i povicima: "Izdaja", pitajući ga gde je raščinjeni episkop raško-prizrenski Artemije, na šta je Atanasije odgovorio: "Ostavite njega, on je svoje izdajstvo obavio".

Bora Đorđević uveselio je skup stihovima o rešavanu problema kako ga on vidi: "Ruska baza zvana Gozcila, mnogo veća od Bondstila. Negde kod Raške, nek se use*u ko vaške".

Đorđević je upozorio da je Priština bliže Beogradu nego što mnogi misle, aludirajući na to da je na redu okupacija cele Srbije.

- Ko izdaju potpiše, nek s njom d... obriše - kazao je Đorđević.

Na mitingu su bili prisutni Vojislav Koštunica, Amfilohije Radović, vladika Atanasije Jeftić, Velibor Džomić, Bora Đorđević, Matija Bećković, Miodrag Perunović, bivši prvak u boksu, Vladeta Janković, Slobodan Samardžić, Milorad Vučelić...

TUCIĆ: ŠOKANTAN ČIN MITROPOLITA AMFILOHIJA!

Verski analitičar Živica Tucić šokiran je izjavama vladika.

- Molitva za upokojenje može se reći za one koji više nisu živi. To je jedan izraz koji se pominje u opelima i pomenima. Za nekoga živoga se ne može reći da se moli da bude upokojen. Meni je ova izjava prosto šokantna. Ne znam šta bih drugo rekao. Nije smelo do nje da dođe, previše je time rečeno i mislim da nije smelo tako da se kaže. Neko bi ovo mogao da protumači kao poziv nekima da više ne budu na vlasti i u životu. Ja sam isuviše iznenađen ovakvom izjavom da bih mogao da komentarišem šta je mitropolit u stvari hteo da kaže - kazao je Tucić.

Tucić objašnjava i drugu činjenicu, koja otvara posebno pitanje, a to je da mitropolit Amfilohije, pošto dolazi iz druge eparhije, ne bi trebalo da govori ili vrši verske službe na teritoriji eparhije koja nije njegova.

- Beograd je teritorija beogradske arhiepiskopije, znači patrijarh i ma koji episkop iz druge eparhije trebalo bi da ima saglasnost da na teritoriji beogradske arhiepiskopije nešto kaže ili pak da obavi neki crkveni obred. Crkva sada duguje objašnjenje kako je do ovoga moglo da dođe i da nam razjasni takve reči i učestvovanje mitropolita Amfilohija na ovom skupu - zaključio je on.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • сердар јоле

    10. maj 2013 | 15:51

    Иване, црква нас је одржала вјековима друже, не сумњај у њену исправност! Кад смо окупирани, црква нас је окупљала, учила и била нам све, а кад се ослободимо, онда затрапимо цркве и постанемо материјалисти! Не може то тако, црква се мора питат, има у њој паметнијих људи више него што можете замислит!

  • djura

    10. maj 2013 | 15:44

    tesko nama ako nam politiku budu vodili oni koji veruju u adama i evu, deda mraza i sl, a i zamisli da nam decu vaspitavaju kcavende i pahomiji....bolje da se pokriju usima i cute i neka se bave humanitarnim radom pod nadzorom socijalnih sluzbi da opet nekoga ne....! more, sram ih bilo

  • Ivan

    10. maj 2013 | 15:29

    Sta ima crkva da se mesa u politicka pitanja!! Ili se upokoljevaj u svojok kuci, crkvi....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA