Unuk narodnog heroja i muzički producent predvode stranku

Miroslav Parović i Aleksandar Protić kažu da se stranka "Treća Srbija" zalaže da Novi Sad bude prestonica Srbije, da se generalštab izmesti u Niš, a sedište policije da bude u Kragujevcu

  • 4

TREĆA SRBIJA. Unuk narodnog heroja Blagoja Parovića, Miroslav Parović i nekadašnji producent grupe "Beogradski sindikat" Aleksandar Protić predvode novu političku organizaciju "Treća Srbija".

Ova nova stranka zalaže se da Novi Sad bude prestonica Srbije, da se generalštab izmesti u Niš, a sedište policije da bude u Kragujevcu.

- Naša ideja je da Srbija ima jake lokalne samouprave sa punim prihodima, da ima jaku centralnu vlast i upravne okruge koji bi bili neka vrsta koordinacionog tela za nekoliko lokalnih sredina. Takođe, smatramo da sedišta najvažnijih institucija treba da se presele iz Beograda u druge gradove. Novi Sad bi postao prestonica, tako bismo rešili pitanje separatizma severno od Save i Dunava, dok bi preseljenjem generalštaba u Niš stavili do znanja da smo svesni da nam kao društvu i državi najveći bezbednosni rizik predstavljaju velikoalbanske tendencije na jugu Srbije - kaže Miroslav Parović.

On objašnjava da je njihovo osnovno političko načelo "prevazilaženje principa crno-bele partijske podele Srbije" i po tome se ova politička organizacija razlikuje od drugih.

Parović kaže da se ponosi svojim dedom, narodnim herojem Bragojem Parovićem.

- Nastaviću da se borim za bolju Srbiju - kaže naš sagovornik.

Aleksandar Protić dodaje da ova politička organizacija želi da skrene pažnju građanima da je budućnost zemlje u njihovim rukama.

- Naša budućnost je naša stvar. Hoćemo da sugerišemo da su promene društva koje je ogrezlo u laž moguće, ali da ne mogu da se dese same od sebe. Niko ne sme da upropašćava živote drugih ljudi nazivajući sopstvene poraze sudbinom - kaže Protić i poručuje da je nedostatak političke odgovornosti jedna od glavnih kočnica današnjeg srpskog društva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veljko

    14. maj 2013 | 16:19

    Izdajica dveri srpskih parovicu obmanjujes narod! sramoto prodao si drugove i svoj stav zbog vlasti u ns!

  • Lud Zbujen

    14. maj 2013 | 15:05

    A da se nesto radi i proizvodi da se ukinu sve stranke do jedne bolja opcija

  • dacha

    14. maj 2013 | 18:23

    Polusvet, ovde pričaju demagogiju i planiraju gluposti, a u ns su prodali dupe za keš i nastavljaju da ga prodaju jer nemaju para za one morbidne plakate. Zatrovali su novi sad svojim glupostima, niko više ne priča o poslu nego o glupim parolama i još glupljim idejama. Za sve je kriv DS jer je svojim greškama iznjedrio ove i slične šalabajzere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA