AMBASADOR NEMAČKE: Dobri izgledi da Srbija dobije datum!

- Srbija je na dobrom putu da postane članica EU i postoje dobri izgledi da uskoro dobije datum za otpočinjanje pristupnih pregovora - kaže ambasador Nemačke u Beogradu

  • 3

Ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm ocenio je danas da je Srbija na dobrom putu da postane članica EU i da su dobri izgledi da dobije datum za otpočinjanje pristupnih pregovora sa Unijom.

On je, obraćajući se učesnicima Dunavske parlamentarne konferencije, podsetio da je ministar inostranih poslova Nemačke Gvido Vestervele nedavno posetio Beograd, gde je imao dobre razgovore sa srpskim političarima.

Istovremeno je podsetio da su se Beograd i Priština nedavno dogovorili o implementaciji briselskog sporazuma, dodajući da su time nastali "dobri izgledi da Srbija uskoro dobije datum za otpočinjanje pristupnih pregovora sa EU".

Kad je reč o Dunavskoj strategiji, ambasador Nemačke smatra da Beograd ima veoma važan položaj povezujući Zapad i Istok i da se može reći da se nalazi u srcu ove reke, a tako i Dunavske strategije.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    25. maj 2013 | 14:26

    Овај шваба је само мало намазан и каже оно што би наивни Срби желели да чују, а заправо он и његови сународници немају ни најмању намеру да допусте Србији чланство у ЕУ, на чему им бесконачно хвала. Овим изјавама само жели да издејствује максимум за своје савезнике шиптаре од лакомих Срба.

  • Nemam

    25. maj 2013 | 14:41

    Je#o vas datum, mi i ne zelimo u EU!!!!

  • русија

    25. maj 2013 | 17:50

    кењамо вам се на датум

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA