SAMI FORMIRAJU VLAST: Ubedljiva pobeda SNS u Zemunu! (FOTO)

Na osnovu obrađenih 19 od 106 biračkih mesta, naprednjaci osvojili 36 od 57 mandata, a druga je koalicija oko socijalista sa osam mandata. Cenzus prošli DS, lista DSS i Dveri, kao i LDP

  • 7

Opštinska izborna komisija u Zemunu saopštila je da je, prema dosadašnjim podacima sa 19 od ukupno 106 biračkih mesta, Srpska napredna stranka osvojila je 50,8 odsto glasova, što čini 36 od 57 odborničkih mandata.

Prema tim podacima, koalicija SPS-PUPS-JS-SDPS-PV osvojila je 12,3 odsto, što je trenutno osam mandata, dok je na trećem mestu Demokratska stranka sa 8,65 odsto i šest mandata. Potom sledi koalicija DSS-a i Dveri sa 6,53, što je četiri mandata, a LDP sa 5,17 odsto ima tri mandata.

U SNS-u su izrazili zadovoljstvo postignutim rezultatom i zahvalili se biračima na ukazanom poverenju.

- Očekivali smo ovoliku podršku birača. Zahvaljujemo se svim Zemuncima koji su nam ponovo ukazali poverenje, i ovim putem obećavamo da ćemo voditi brigu o njima, i svim onima koji nisu glasali za nas - izjavio je Damir Kovačević, potpredsednik Opštinskog odbora SNS u Zemunu.

Aleksandar Vučić, predsednik SNS  je u obraćanju novinarima u opštinskom sedištu naprednjaka u Zemunu, posle današnjih lokalnih izbora u toj opštini, rekao da je na osnovu 95 odsto obrađenih rezultata SNS osvojila 51,52 odsto glasova.

Vučić je rekao da je ovo prvi put u 25 godina od višestranačja da je neka stranka u jednoj opštini uspela da dobije nadpolovičnu većinu.

Prema njegovim rečima, to pokazuje podršku građana borvi protiv korupcije i kriminala kao i podršku borbi za bolju i moderniju Srbiju.

- To pokazuje kakva je podrška. Srbiju moramo da izvučemo iz krize. Poruka nama je da se ponašamo odgovornije od ostalih, potrebno je da dovedemo one koji će da se bore za druge a ne za sebe - rekao je Vučić ocenjujući da je pobeda naprednjaka u Zemunu pokazuje podršku naroda za modernu i naprednu Srbiju i reformama u Srbiji.

Prema njegovim rečima, to pokazuje podršku gradjana borvi protiv korupcije i kriminala kao i podršku borbi za bolju i moderniju Srbiju.

- Moraćemo da nastavimo da donosimo teške odluke, da preduzimamo bolne mere, ali Srbiju moramo da izvučemo iz krize. Srbija danas, 10 meseci posle uspostavljanja ove vlade, konačno ima nade - rekao je Vučić u opštinskom odboru SNS u Zemunu.

Vučić je rekao da je ovo jedna od najubedljivijih pobeda na izborima od uvodjenja višestranačja.

- Naša poruka je da se ponašamo ozbiljnije i odgovornije od ostalih i da oni koji se već sad ponašaju onako kako su se ponašali neki drugi ubrzo sklonimo sa tih mesta i da dovedemo one koji će da se bore za narod, a ne za sebe - istakao je Vučić.

Lider SNS je rekao da će ih na tom putu ka boljoj, reformisanoj i pristojnoj Srbiji zaustavljati mnogi.

- Mi u njima ne smemo da vidimo neprijatelje, mi u njima moramo da vidimo saradnike i sa njima moramo da pokušamo da stvorimo pristojnu Srbiju - dodao je on.

Poslanik DS-a Dragan Šutanovac rekao je gostujući u Utisku nedelje da je SNS poptuno očekivano pobedila na lokalnim izborima u Zemunu.

Šutanovac je čestitao naprednjacima na pobedi ali i dodao da je izlaznost na tim izborima bila mala.

U Zemunu pravo glasa imalo je  oko 160.100 birača, a na 106 biračkih mesta glasalo se se od 7 do 20 časova. Među prijavljenim izbornim listama bilo je  osam stranačkih i šest grupa građana.

(Telegraf.rs/ Izvor: Tanjug, B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA