Tamara Tripić podnela ostavku na mesto sekretara DS!

Poslanik DS u Skupštini, nezadovoljna stanjem u stranci, podnela ostavku na sve funkcije u redovima demokrata

  • 2

Tamara Tripić, poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije, podnela je ostavku na sve funkcije u stranci, kako kaže, nezadovoljna stanjem u stranci. Za sekretara DS Tripić je izabrana na Izbornoj skupštini DS u novembru 2012. godine.

Ona dodaje da je ostavku poslala članovima Glavnog odbora stranke.

- Demokratska stranka se danas nalazi u izuzetno teškoj situaciji politički, finansijski i idejno. Nije prvi put da je stranka u opoziciji, ali jeste prvi put da se u njoj loše snalazi. Kao neko ko je član stranke 20 godina, bila sam u stranci kada je prolazila kroz sve teške periode i preuzimala sam odgovornost verujući u ideju i ljude koji su činili DS. Kao sekretar stranke preuzela sam odgovornost da DS finansijski i organizaciono funkcioniše kao savremene stranke Zapadne Evrope - kaže Tripićeva, uz napomenu da na njena blagovremena upozorenja o stanju finansija i mogućim rešenjima nije dobila odgovore.

- To je dovelo do toga da se stranka polako iznutra gasi, da opštinski odbori nemaju sredstva ni za osnovne potrebe, zaposleni ne primaju plate, a da ja nikako nisam mogla to da promenim. U isto vreme, snosila sam krivičnu i pravnu odgovornost, a da ni na koji način nisam učestvovala u donošenju odluka koje su nas dovde dovele - navodi dalje ona.

DS je pokazala neverovatan nedostatak solidarnosti prema svojim ljudima, a članovi i funkcioneri su svakodnevno pod pritiscima hapšenja, dodaje Tripićeva.

- Funkcije unutar stranke postale su jedina tema i, dok gubimo izbore na svim stranama, u Demokratskoj stranci mesecima traje borba za pozicije. Dok stranka beleži istorijski loš rezultat u Zemunu, rukovodstvo se ne bavi uzrocima i razlozima izbornog neuspeha, nego kako da dobijemo podobnog predsednika beogradskog odbora - tvrdi ona.

Tripićeva tvrdi da ne pamti da su se ikada tako otvoreno kršile sve procedure i zloupotrebljavala stranka.

- Kada je na sednici Izvršnog odbora protivpravno i bez ikakve sprovedene procedure izbačeno 1.400 članova stranke iz članstva da bi se tako uticalo na ishod izbora u Beogradu, shvatila sam da više ne mogu svojim ostajanjem na mestu sekretara stranke i člana Predsedništva da dajem legitimitet nečemu što nema nikakve veze s DS kakvu svi znamo. Stoga podnosim ostavku na mesto sekretara, napominjući da, za razliku od onih koji su u stranku dolazili kada je bila na vlasti i odlazili kada je teško, ja u stranci ostajem i nastavljam da se borim za Demokratsku stranku u koju verujem - zaključuje Tamara Tripić.

(A. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cash

    6. jun 2013 | 15:38

    Da Tamara - ispravno! Pošto si funkcioner i treba da funkcionišeš ti ne možeš da funkcionišeš! Ako semsa traži i nađe neko ko' može pod neprirodnim uslovima - neka radi, na niko mu nebrani! U sveopštoj borbi funkcionera DS za pozicije i funkcije, mnogi nevide ekonomsku i člansku propast stranke i članova! Klasika. 'Siti (privremeno) gladnima neveruju'. Kad' udare od ledinu, neće im više biti ni do funkcije ni do članstva u stranci! Tako i treba funkcionerskim skorojevićima i laparošima! Ne beri brigu, ako si časno radila svoj zadatak! Pozz

  • Desko

    6. jun 2013 | 15:50

    Iz ds i sns ....e patriote sve ste prodali za vlast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA