Danilo Vučetić novi ambasador u Ankari

Nekadašnji ambasador SCG u Sofiji zameniće opozvanog Dušana Spasojevića koji će, prema pisanju medija, biti novi internacionalni sekretar demokrata i istovremeno preuzeti odbor DS za spoljne poslove

  • 0

Novi ambasador Srbije u Ankari biće Danilo Vučetić, put Rumunije uskoro kreće Branko Branković, a za London se sprema Ognjen Pribićević, pišu "Novosti".

Vučetić, koji je u vreme SCG službovao u Sofiji zameniće u Turskoj opozvanog Dušana Spasojevića, koji se nedavno našao u središtu afere, jer se oglušio o pravila Ministarstva spoljnih poslova po kojima naše diplomate ne mogu bez dozvole da daju izjave domaćim medijima.

Prema pisanju "Blica", Spasojević će biti novi internacionalni sekretar Demokratske stranke, a na toj poziciji zameniće Jelenu Trivan.

List navodi da će opozvani ambasador preuzeti i odbor DS za spoljne poslove.

Put Rumunije, odakle je pre nekoliko nedelja opozvan Zoran S. Popović, uskoro kreće Branko Branković, takođe dugogodišnji diplomata i nekadašnji ambasador pri UN, navode "Novosti", i dodaju da se za London sprema Ognjen Pribićević, koji je bio šef naše misije u Berlinu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA