VUČIĆ: Zašto su na gradilištu samo Kanađani, gde su naši? (FOTO) (VIDEO)

Optimista sam da će Srbija 28. juna dobiti datum za početak pregovora sa Evropskom unijom, rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije po obilasku RTB Bor i najavio da se za nedelju ili dve može očekivati rebalans budžeta

  • 6

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će vladajuća koalicija na večerašnjem sastanku nastaviti rad na usaglašavanju antikriznih mera, i najavio da se za nedelju ili dve može očekivati rebalans budžeta u Narodnoj skupštini.

Vučić je, po obilasku RTB Bor, novinarima u toj fabrici rekao da i dalje mnogo toga treba da se usaglasi, pre svega kako će biti izveden rebalans i kako će se rashodna strana budžeta smanjiti za 35 do 40 milijardi dinara.

On je nglasio da Srbija nema problem sa likvidnošću, da rastu izvoz i industrijska proizvodnja, ali da je problem privredni rast i fiskalni deficit.

- Moraćemo da smanjimo rashode. Država mora da smanji deficit na manje od pet odsto - objasnio je Vučić.

Upitan da li su mere usaglašene na nivou vladajuće koalicije, on je rekao da će se o tome razgovarati na večerašnjem sastanku i da još mnogo toga mora da se usaglasi.

"Zašto su na gradilištu samo Kanađani, gde su naši?"

Vučić je obišao gradilište u RTB Bor, gde su ga dočekali Kanađani iz firme koja radi na izgradnji topionice, dok su radnici naših firmi, iz Beograda, koje takođe rade na realizaciji istog projekta, u petak u 15 sati napustili gradilište, koristeći, valjda vikend, iako radovi kasne.

- Oni su za to ( izvođenje radova na topionici) uzeli pare. Ovaj Kanađanin nije bio dužan da me čeka. Mora već jednom da se nauči da je prošlo vreme socijalističkog upravljanja, na sreću ili na žalost", upozorio je vicepremijer i dodao da je lepo bilo dok je država mogla da ulaže, ali više za to nema mogućnosti.

- Država hoće da pomogne, ali ne može da baca pare u bunar - rekao je Vučić.

On je upitao kako je moguće da njega čeka čovek Kanađanin, da on organizuje gradilište da se ne bi sramotili, a da su "ovi iz Beograda lepo otišli, seli u svoje limuzine i baš ih briga što kasne u svim radovima".

- Neće više moći tako. Ili ćete da se naučite da radite ili nemojte da prihvatite posao da biste odmah uzeli pare i da nam sve u Srbiji bude na tome ko će da uzima kredite i da to naplati, a da posle niko više ništa ne radi - naglasio je Vučić.

"Očekujem datum 28. juna, mnogo smo uradili"

Aleksandar Vučić ponovio je da je uveren i da je optimista da će Srbija 28. juna dobiti datum za početak pregovora sa Evropskom unijom, zato što je "radila i uradila mnogo".

- Svoja uverenja ne krijem. Ne volim da budem alibi političar, nisam voleo ni fudbalere koj vraćaju loptu unazad... Ako možeš idi i daj gol - rekao je Vučić.

Odgovarajuć na pitanja da li je dobio čvrsta uveravanja od Nemačke Vučić je rekao da nije, ali je uveren da će to biti dan pobede za Srbiju.

- Nisam dobio čvrsta uveravanja, niti je to moguće dok to ne uđe u Bundestag, ali sam uveren, imajući u vidu šta smo sve napravili, šta smo sve uradili, da će to biti dan pobede za Srbiju - kazao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    16. jun 2013 | 17:43

    Доста више са тим датумом! Шта ће бити чак и да га добијете? Вреди ли датум издају Космета? Умете ли да рачунате? Колико сте богатство поклонили, а које бедне паре ћете добити у предориступним фондовима које морају вишеструко да се врате. Немојте више да обмањујете овај наивни народ који се чврсто нада да ће му неке паре пасти с неба од ЕУ. То је прифитерска организација и они малкице дају а узимају све. Освестите се коначно.

  • Loner

    16. jun 2013 | 18:07

    Jel to vazi i za Velju i Mrku?

  • Ooops!

    16. jun 2013 | 19:05

    Radnik pijan napravio veliku štetu u firmi, gazda ga otustio, pijani ga tužio, gazda morao da ga vrati i isplati zaostale plate i naravno sudske troškove, gazda zbog svega toga propao i svi ostali radnici ostali bez posla. I posle se pitamo što niko neće da ulaže u Srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA