Prištinski oficir za vezu podneo ostavku zbog sukoba sa Tačijem!

Ljuljzim Peci podneo je ostavku samo dva dana pošto je stupio na dužnost, a razlog za ostavku je neslaganje sa izjavama kosovskog premijera

  • 2

Prištinski oficir za vezu sa Beogradom Ljuljzim Peci podneo je ostavku samo dva dana pošto je stupio na dužnost, prenose prištinski mediji.

Razlog za ostavku je neslaganje sa izjavama kosovskog premijera Hašima Tačija.

Ova vest je Radio Slobodnoj Evropi potvrđena u kabinetu predsednice samoproglašene države Kosovo Atifete Jahjaga, kojoj je Peci uputio pismo sa ostavkom.

Beograd i Priština razmenili su oficire za vezu u ponedeljak u podne, pošto je Dejan Pavićević stupio na dužnost u Kancelariju EU u Prištini, a Ljuljzim Peci u Misiji EU u Beogradu.

Ljuljzim Peci se po preuzimanju dužnosti obratio novinarima, poželevši im "dobar dan" na srpskom, albanskom i engleskom, a zatim je obraćanje nastavio na srpskom.

- Ovo je veoma značajan dan što se tiče normalizacije odnosa između Kosova i Srbije. Očekujem otvorenu i dobru saradnju srpskih državnih institucija i ovde sam da dam svoj prilog normalizaciji odnosa između naše dve zemlje - rekao je Peci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    19. jun 2013 | 18:01

    Именоваће новог амбасадора, мада издајничка власт уводи нови термин накакав "официр". Послушајте обраћање било ког амасадора и "официра" и пронађите разлику! Уколико успете, издајници ће вам доделити ореден и запослење где ћете моћи без бриге да поткрадате државу...

  • ssss

    19. jun 2013 | 22:48

    Dugo im je i trajo u pm.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA