GRUBJEŠIĆ: Izvesno je da Srbija dobija datum!

- Odluka će svakako biti pozitivna, pitanje je da li će ona biti doneta danas ili 28. juna, kada se sastaje sam vrh država EU - kaže potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije

  • 5

Sada je izvesno da će Srbija dobiti datum za otpočinjanje pregovora o članstvu sa Evropskom unijom, samo je pitanje da li će to biti oktobar ili najkasnije decembar, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić.

Ona je rekla da je danas sastanak Saveta za opšte poslove i da su izmene moguće, ali da se možemo nadati da ih neće biti.

- Odluka će svakako biti pozitivna, pitanje je da li će ona biti doneta danas ili 27 i 28. juna, kada se sastaje sam vrh država EU. U svakom slučaju Srbija otpočinje pregovore o članstvu. Sada je ta odluka izvesna i tu niko ne treba da ima nikakvu dilemu - naglasila je Grubješić.

Na pitanje da li stav Bundestaga da pregovori sa Srbijom počnu u januara može da promeni nešto, ona je rekla da to ne može da promeni donošenje konačne odluke i početka pregovora.

- Pitanje je samo da li će biti oktobar, decembar ili januar. Bundestag će se danas izjasniti ponovo... Nema dileme da će pregovori sa Srbijom otpočeti i da će biti zakazan taj čuveni datum - navela je Grubješić.

Ona smatra da je Srbija spremna da krene u proces pregovaranja i da će se tu videti koliko je spremna administracija, koliko smo mi voljni da transformišemo Srbiju u modernu zemlju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • heisenberg

    25. jun 2013 | 10:05

    ali 2020... ova samo obecava

  • srbin

    25. jun 2013 | 09:32

    Jeli ima nesto novo? Da li ste mozda kaficu ispili od jutros?...lepse bi bilo o tome da procitam nego o datumu, smorili ste i nerodjenu decu vise

  • Lea

    25. jun 2013 | 13:17

    Ne lazite vise prznajte poraz na svim poljima.Ni jedno obecanje niste ispunili.Slikajte se saTacijem,Estonovom Biltom,Merkelovom a zajednocku sliku u dobijeni ram.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA