Dačić potpisao, Dikić smenjen!

Premijer Vlade Srbije Ivica Dačić rešenje potpisao na zahtev direkrora policije Milorada Veljovića

  • 17

Bratislav Dikić smenjen je sa mesta komandanta Žandarmerije, pošto je rešenje o njegovoj smeni potpisao ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

On je rešenje potpisao na zahtev direktora policije Milorada Veljovića.

Veljović je na konferenciji za novinare, koju je nazvao "najtežom u životu", rekao da smenu Bratislava Dikića vidi kao jedino rešenje nakon ubistva u Rekovcu.

- Tokom noći sam razmišljao i doneo ovu odluku. To je najmanje što sam mogao učiniti. Nije bitno da li je u pitanju objektivna ili subjektivna odgovornost - rekao je Veljović.

On je naveo da je zahtev za Dikićevu smenu jutros podneo premijeru i ministru policije, da očekuje da je taj zahtev već potpisan i da svako odlaganje može samo da šteti.

Istakavši da je njegova odluka upozorenje i za druge starešine da vode računa o tome šta se dešava u njihovim jedinicama, Veljović je rekao da očekuje punu podršku premijera i ministra policije Ivice Dačića.

Dačić je pomenuo i da je kada je Dikić postavljen za komandanta Žandarmerije imao neke svoje kandidate, ali nije rekao o kome je reč.

On je dodao i da je Žandarmerija velika oružana formacija u okviru policije i da će hitno reagovati.

(Telegraf.rs / Beta / B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boban

    16. jul 2013 | 23:13

    Dikicu brate zar ti jos uvek nisi skapirao da ne valja biti SRBIN u Srbiji? A plus sada kada se lizu fasisticka dupeta za ulazak u eu...

  • Aha

    16. jul 2013 | 23:30

    Dikic znaci mora da odgovara za postupke nekog lika kome je nesto kvrcnulo u glavi, a Obradovic i ostali debelokosci ne moraju ni za svoje greske? Dacicu, razocarenje si!

  • cica Draza

    16. jul 2013 | 22:52

    Dacicu podpisacemo i mi tebe cim dodju izbori .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA