File u Skupštini: Cilj Srbije je puna reforma!

- Ključni cilj Srbije mora da bude puna i kredibilna reforma, a ne formalna reforma - rekao je evropski komesar za proširenje u obraćanju pred poslanicima Skupštine Srbije

  • 8

Ključni cilj Srbije mora da bude puna, a ne formalna reforma, rekao evropski komesar za proširenje Štefan File u obraćanju poslanicima Skupštine Srbije, a on se prethodno sastao sa predsednikom parlamenta Nebojšom Stefanovićem i šefovima poslaničkih grupa.

- Ključni cilj Srbije mora da bude puna i kredibilna reforma, a ne formalna reforma - rekao je File pred poslanicima.

Prethodno je održan sastanak evropskog komesara i predsednika Skupštine Nebojše Stefanovića i šefova poslaničkih grupa.

File će se tokom dana sastati i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Kako je ranije najavljeno, danas će biti održani i prvi tehnički razgovori Srbije i Evropske komisije u okviru pristupnih pregovora EU i Beograda.

File je juče, posle sastanka sa premijerom Ivicom Dačićem i delegacijom Srbije najavio da će sledeće sedmice članicama EU izneti nacrt pregovaračkog okvira sa Srbijom kako bi pristupni pregovori počeli najkasnije u januaru.

Dačić je rekao da ga je File obavestio da je njegov tim već pripremio okvirni plan skirninga za Srbiju, koji početi krajem septembra i trajati 18 meseci.

File se juče u Beogradu sastao i s premijerom Srbije Ivicom Dačićem, prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, potpredsednicom vlade Suzanom Grubješić, ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem, ministrom spoljnih poslova Ivanom Mrkićem i ministrom pravde i državne uprave Nikolom Selakovićem.

(D. Z. / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svako Dobro

    18. jul 2013 | 14:40

    Mislim da je ova odluka teška jer se postavlja pitanje kvalitetnh kadrova od čijih dosta zavisi Vladina odluka. Činjenica je da Stefanovic želi da radi sa strujama partija kako bi omogucila bolju i naprednu Srbiju. Politički neistomišljenici bi opozvali svoje kandidate u ličnu korist partije. Zato smatram Stefanovicevu odluku presudnom, koliko i tim ljudi koji bi predstavljao Srbiju u EU presudnim za dobijanje datuma i odluku članstva u EU. Svako Dobro..

  • Zaka

    18. jul 2013 | 15:22

    Zasluzujemo ulazak u EU.Vreme je da zivimo bolje i da se nas trud isplati.Nebojša Stefanović to radi u ime svog naroda,to se oseća i vidi.Hvala i samo napred.

  • Stefan D

    18. jul 2013 | 15:09

    SNS odvede Srbiju u Evropu, DS je godinama mlatio praznu slamu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA