1025 GODINA OD POKRŠTAVANJA RUSIJE: Predsednik Nikolić na molebanu u Kijevu!

Nikolića je dočekao predsednik Ukrajine Viktor Janukovič, a molebanu su prisustvovali i predsednik Ruske federacije Vladimir Putin i Moldavije Nikolae Timofti

  • 6

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovao je danas u Kijevu, kod Spomenika svetog kneza Vladimira, svečanom molebanu povodom 1025 godina od krštenja Kijevske Rusije.

Nikolića je dočekao predsednik Ukrajine Viktor Janukovič, a molebanu su prisustvovali i predsednik Ruske federacije Vladimir Putin i Moldavije Nikolae Timofti.

Molebanu u Kijevu prisustvovali su i poglavari ruske, ukrajinske i srpske pravoslavne crkve i brojni crkveni velikodostojnici.

U Ukrajini se ovog vikenda obeležava 1025. godišnjica otkako su Rusi primili hrišćanstvo.

U delegaciji Srbije, koju predvodi predsednik Nikolić, su i savetnici predsednika Marko Ðurić, Jasmina Mitrović Marić, Vuk Fatić i ambasador Srbije u Ukrajini Rade Bulatović.

Predsednik Srbije, u toku dana, trebalo bi da se sastane s predsednikom Ukrajine u zgradi administracije predsednika Janukoviča.

Nikolić i Janukovič razgovarali su u Beogradu 6. juna, kada su se saglasili da su dve zemlje strateški opredeljene za EU.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    27. jul 2013 | 23:04

    Treba li hrvat da te podsecam da je Dalmacija bila Vizantija i da su Dalmati primili hriscanstvo iz Konstantinopolja kad i svi drugi Srbi.

  • Milentije

    27. jul 2013 | 17:57

    1025 godina od izdaje moćnog boga Peruna i dobre slavenske vjere...

  • Krsto zrnov

    27. jul 2013 | 15:41

    Dakle, ukrajina je prakticno rusko kosovo,hahahhaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA