Kako su prekrstili Čedu Jovanovića i promenili mu profesiju (VIDEO)

Čedomir Jovanović bio je član ekspedicije na pakistanskom delu Himalaja, a tamošnja televizija ga je nazvala Cedonir Chadda, srpski skijaš

  • 13

Početkom aprila, 11 skijaša iz raznih zemalja odvažilo se da po prvi put u istoriji krene u spust niz vrhove Karakoruma u pakistanskom delu Himalaja, planine visoke preko 8.000 metara. Među njima je bio i jedan kog ćete sigurno prepoznati, iako je u prilogu pakistanske televizije potpisan kao "Cedonir Chadda, srpski skijaš".

Odlično raspoložen, preplanulog tena, srpski skijaš Kedonir Čeda izjavio je za pakistansku televiziju da je oduševljen tom zemljom. Iako pakistanski novinari to, verovatno, nisu znali, već na prvi pogled jasno je da je reč o Čedomiru Jovanoviću, političaru iz Srbije i lideru LDP-a.

- Mi smo prvi ljudi na ovom predivnom delu Himalaja i savetovao bih svima da obavezno posete Pakistan - rekao je Jovanović.

U okviru poduhvata koji je nosio naziv "Pakistan Pure Discovery" (čisto otkriće Pakistana), Jovanović je zajedno sa skijašima iz Francuske, Kanade, Rusije, Irske i Švajcarske transportovan iz doline Skardu helikopterom na vrh K2 visok 8.611 metara, odakle se spustio na skijama.

U organizaciji događaja učestvovala je pakistanska vojska, a Jovanović je od ranije poznat kao ljubitelj skijanja, planinarenja i snoubordinga, pa se tako prošle godine peo na planinski vrh Akonkagva u Južnoj Americi.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic / I.H.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aco

    29. jul 2013 | 19:56

    Bas lepo kako covek uspeo u zivotu. Iz pocepanih farki i izlizane vijetnamke Pravo u luksuz. I to preko moje grbe i preko cirka sedam miliona grba. Bas se lepo zivi na srpskoj grbi. Pitanje: A preko koje grbe mozemo mi da uzmemo kintu? Ja bi bio sretan i da mogu na frusku goru ali sa 25 000 mesecno mogu samo u dunav da umocim moju grbu. Je*i ga! Tako ti je to na balkanu, politika najsigurniji biznis. Sto drzava vise propada, politicari sve bogatiji

  • Blanka

    29. jul 2013 | 20:26

    Ko je bre ovaj ganci?

  • ДАШОНИ

    29. jul 2013 | 20:01

    ПОЗНАЛА ГА "" БРАЋА" ВРАТИО СЕ ЧЕДА КОД СВОЈИХ ПОТОМАКА ЈЕР АКО ПРИМЕТИТЕ ДА СЕ ЧЕДА УОПШТЕ ПО ИЗГЛЕДУ НЕ РАЗЛИКУЈЕ ОД ТАЛИБАНА

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA