DAČIĆ PRELOMIO: Dinkićev zahtev neprihvatljiv, Vlada nastavlja bez URS-a!

- Dinkić je tražio da bude potpredsednik Vlade zadužen za investicije, kao i ministarstvo saobraćaja, turizma, telekomunikacija i informatičkog društva, ali to nisam prihvatio - poručio premijer

  • 4

Premijer Srbije Ivica Dačić predložio je da Vlada Srbije nastavi da radi bez Mlađana Dinkića i Ujedinjenih regiona Srbije i poručio da, ukoliko Srpska napredna stranka ne prihvati taj predlog, predstoje izbori ili neka nova vladajuća koalicija bez socijalista.

 

- Predlažem da Vlada nastavi da funkcioniše bez Mlađana Dinkića i URS-a - rekao je premijer Srbije. On se zahvalio Dinkiću na konkretnoj saradnji i radu.

 

Dačić je objasnio je da je, ne dovodeći u pitanje bilo čiji integritet, odlučio da predloži da odgovornost za ekonomski segment rada vlade ponese neko drugi, odnosno da ministar finansija i privrede više ne bude Mlađan Dinkić, kojem je ponudio da bira neki drugi resor.

 

 

- Mlađan Dinkić je Aleksandra Vučića i mene obavestio da je to moguće pod uslovom da bude potpredsednik vlade za investicije i da rukovodi agencijom za strana ulaganja i da bude ministar saobraćaja, telekomunikacija, turizma, infrastrukture i informatičkog društva - rekao je Dačić.

 

"Aleksandar Vučić je prisustvovao svim sastancima, bio je veoma korektan i izražavao je želju da ponudi nešto od svojih ministarstava URS-u. Međutim, kao predsednik Vlade smatram, uz prihvatanje posledica, da je Dinkićev predlog neprihvatljiv",  poručio je premijer.

 

Zahvaljući Dinkiću i URS-u na korektnoj saradnji, Dačić je objasnio da mu je Dinkić pre obraćanja javnosti rekao da odustaje od nekih od traženih resora, ali da to ništa ne menja:

 

- Ne mogu da prihvatim da se pravi neko "superministarstvo" u vladi, jer bi se tako doveo u pitanje i ostanak nekih drugih partnera u vladi, kao što je Rasim Ljajić -rekao je premijer i dodao: "Ne želim da lažem, i da radim nešto što je protivno interesima Srbije".

 

 

Premijer je objasnio da nije želeo da URS ponižava predlogom da URS ostane u vladi, a da u njoj ne bude lider te stranke.

 

On je rekao da će predložiti glavnom koalicionom partneru SNS-u da nastave zajedno da rade, iako po ovom pitanju nemaju istovetan stav.

 

- Ukoliko SNS ne prihvati − opcija su izbori ili nova koalicija bez SPS - rekao je Dačić.

 

Kasnije u toku dana premijer će se sastati s predsednikom Tomislavom Nikolićem u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    30. jul 2013 | 18:26

    Tako je. Hvala bogu da Dinkic padne. Bravo

  • Ivke

    30. jul 2013 | 18:32

    Dobro si skapirao ko je problem...

  • Pokojni Toza

    30. jul 2013 | 18:27

    Nije pitanje ko laze. Dacic ili Dinkic, vec pitanje ko vise laze??? Vucicu progovori ti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA