Priština: Nema pregovora s Beogradom o jezeru Gazivode

- Pitanje jezera Gazivode neće biti na stolu tokom razgovora, zato što je naša strana jasno stavila do znanja da se o imovini ne može razgovarati - rekao je savetnik zamenice kosovskog premijera

  • 6

O jezeru i hidrocentrali Gazivode neće se razgovarati s Beogradom, jer je Priština jasno stavila do znanja da se o imovini ne može pregovarati, tvrdi savetnik zamenice kosovskog premijera Edite Tahiri Dren Zeka.

U izjavi koju je dao za dnevnik "Koha ditore", Zeka, koji je član kosovske delegacije u razgovorima o tehničkim pitanjima primene Briselskog sporazuma, kaže da će sa srpskim timom razgovarati o pitanjima enregetike, ali ne i o bogatstvima i imovini Kosova.

- Pitanje jezera Gazivode neće biti na stolu tokom razgovora, zato što je naša strana jasno stavila do znanja da se o imovini ne može razgovarati - rekao je Zeka, i dodao da je to i stav Evropske unije.

- Razgovori će se voditi kako da se obezbedi upravljanje trafostanicom Valač. Mi smo izradili predlog rešenja koji omogućava vlast Kosova u tom delu. Predlog je dobio podršku EU i očekujemo da isto postupi i Srbija na sledećem sastanku - kazao je Zeka.

Ministar finansija u Vladi Kosova u vreme izgradnje jezera i hidrocentrale Gazivode, Iljaz Iljazi je za dnevnik izjavio da su jezero i centrala izgrađeni sredstvima Kosova i da je zemljište koje je eksproprisano tada plaćeno vlasnicima po mnogo većoj ceni od tadašnje tržišne.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oxy

    5. avgust 2013 | 12:42

    Cuj nece pregovarati o nasoj imovini...Pa jadna Srbijo...engleska i spanija ce zaratovati oko gibraltara 6 kvadratni km. O kini i japanu da negovorimo...a ti sa sipcima pregovaras o svojoj zemlji...!!!

  • Sika

    5. avgust 2013 | 12:31

    Nije tacno centrala je napravljena na imanju moga dede i placena je toliko malo da za te pare nije mogao da kupi ni pet puta manje zemlje u selu gazivode . Jer to je bila zemlja gde su svi imali baste i odakle jenesto moglo da se uberei ostavi za zimu. Ali lazi nikada dosta pa sad jedna manje vise nema veze jel da .

  • vladimir1

    5. avgust 2013 | 12:48

    Ko vas pita Sosoni, imovina je zagarantovana medjunarodnim pravom, ako to ne resimo sada, resicemo za godinu, ili pet, ali sto je nase, nase je...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA