Emirati ulažu oko milijardu evra u srpsku infrastrukturu

Memorandum o saradnji kojim se predviđa investiranje firme Global Capital Advisors Management iz Emirata u srpsku infrastrukturu i građevinarstvo potpisan je danas u Vladi Republike Srbije

  • 2

Ministar građevinarstva i urbanizma, Velimir Ilić, i prvi čovek kompanije Global Capital Advisors Management (GCAM), Arun Ramswaroopji Panćariya, potpisali su Memorandum o saradnji kojim se predviđa investiranje te firme iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u srpsku infrastrukturu i građevinarstvo.

Sporazum je potpisan u Vladi Srbije u prisustvu premijera Ivice Dačića. Ilić je rekao novinarima da je reč o ulaganjima kompanije GCAM u projekte kao što su Kargo centar Lađevci, stanogradnja, turizam, autoputevi i agrobiznis. Te investicije će, kako je objasnio, biti realizovane kroz zajedničko finansiranje putem Fonda u koji će ova kompanija iz Emirata uložiti prvih 10 do 15 miliona evra, a da će ukupna ulaganja biti oko milijardu evra.

Prema rečima Ilića, najpre će biti izrađene kvalitetne studije i projektna dokumentacija, nakon čega će početi i realizacija projekata. Arun Panćariya je rekao da će ta kompanija, koja se bavi i investicionim bankarstvom, uložiti mnogo veća sredstva u projekte u Srbiji tokom narednog perioda.

Od 17. februara ove godine, kada je potpisan međudržavni ugovor o saradnji između Srbije i UAE, Ministarstvo građevine je imalo seriju razgovora sa predstavnicima kompanije Global kapital advajzers menadžment u cilju istraživanja mogućnosti za investiranje u oblasti infrastrukture i građevinarstva u Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    7. avgust 2013 | 23:55

    Ma na jednu milijardu nece niko ni da primeti ako neko uzme 100.000.sta je to vec.

  • Nenad Milenkovic

    7. avgust 2013 | 21:47

    Veljo,Veljo oce te lova al kazi tvojima da kraduckaju samo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA