Bivši premijer Austrije novi Vučićev savetnik!

Alfred Guzenbauer sa velikim iskustvom u oblasti politike, ekonomije i evrointegracija najverovatnije će biti savetnik vicepremijera Srbije sa kojim se već u nekoliko navrata sastao i razgovarao o toj funkciji u Vladi Srbije

  • 46

Nekadašnji kancelar Austrije Alfred Guzenbauer blizu je odluke da prihvati ponudu da bude savetnik prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

Kako pišu "Novosti", pozivajući se na "dobro obaveštene izvore", Vučić je u nekoliko navrata razgovarao sa poznatim liderom austrijskih socijaldemokrata i velike su šanse da prihvati angažman u Vladi Srbije.

Guzenbauer bi našeg premijera trebalo da savetuje u oblastima politike, ekonomije i evrointegracija. On ima veliko iskustvo, naročito na ovom poslednjem pomenutom polju, ali i značajne kontakte u svetu diplomatije u vreme dok je kormilario bečkom administracijom.

Vučić je ranije potvrdio da će u rekonstruisanoj Vladi biti mesta i za mnoga značajna imena iz celog sveta. On je nagovestio da će na savetničkim pozicijama biti stručnjaci iz oblasti finansija, privrede, poljoprivrede, politike i evropskih integracija.

- Među ekspertima u Vladi biće i doskorašnji premijeri najvažnijih evropskih zemalja, a pojedini će biti i moji savetnici, što su sa zadovoljstvom prihvatili - rekao je on.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Владан

    21. avgust 2013 | 09:44

    Читај"наредбодавалац"

  • peđa

    21. avgust 2013 | 09:40

    Dobra strana angažovanja stranaca je što oni ne pripadaju ni jednoj političkoj partiji, i neće radi rejtinga vladajućih stranaka izbegavati da preduzmu mere bez kojih se ne može očekivati ekonomski oporavak Srbije, već će objektivno raditi svoj posao, i neće se rukovoditi stranačkim interesima, kao što je to bio slučaj u nekoliko prethodnih vlada, a pogotovo u poslenjoj vladi čiji je stožer bio DS.

  • Enigma

    21. avgust 2013 | 10:28

    Ovo je odlican potez,ali sve sto je dobro,to je i skupo.No,ne sumnjam da ce se naci novac i za ovo.Kad je moglo da se nadje za kerusu Milu i njene proteze,naci ce se i za daleko vaznija drzavna pitanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA