SARADNJA KINE I SRBIJE: Nikolić kod Si Đinpinga!

Predsednik Republike, zajedno sa ministrima spoljnih poslova, građevine i rudarstva, boraviće u četvorodnevnoj poseti Kini, gde će razgovarati o kineskim ulaganjima u srpsku privredu

  • 0

Predsednik Republike Tomislav Nikolić boraviće u četvorodnevnoj, zvaničnoj poseti Narodnoj Republici Kini, u periodu od 26. do 29. avgusta 2013. godine. Državna poseta biće posvećena osnaživanju strateškog partnerstva sa Kinom, napretku u realizaciji postojećih investicionih projekata, ali i inicijativama za novim oblicima saradnje u oblasti kineskih ulaganja u srpsku privredu, kao i ostalim vidovima saradnje.

Zajedno sa predsednikom Nikolićem u Narodnoj Republici Kini će boraviti i državna delegacija koju, pored savetnika predsednika, čine ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić i ministar prostornog planiranja, rudarstva i prirodnih resursa Milan Bačević, kao i grupa uglednih privrednika.

Tokom predstojeće posete predsednik Nikolić i srpska delegacija boraviće u Pekingu, gde će se prvog dana predsednik Nikolić susresti sa predsednikom NR Kine Si Đinpingom, premijerom NR Kine Li Kećijangom i predsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Džang Deđijangom. Drugog dana posete predsednik Nikolić će se susresti sa istaknutim kineskim privrednicima koji imaju poslovanje u Srbiji.

Potom se srpska delegacija seli u Hangdžou, gde se predsednik Nikolić zajedno sa delegacijom privrednika iz Srbije i resornim ministrom učestvovati na Investicionom forumu sa ciljem predstavljanja investicionih mogućnosti u Srbiji. Potom, posetiti industrijsku zonu visoke tehnologije, fabriku automobila Džili i susresti se sa zvaničnicima Đeđijang provincije.

Četvrtog dana posete predsednik Nikolić, zajedno sa državnom delegacijom, posetiće grad Šangaj, gde će se susresti sa zvaničnicima grada.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA