OTKRIVAMO: Ovo je nova ministarka poljoprivrede Srbije!

Srpska naučnica i profesor Univerziteta u Tenesiju u SAD najozbiljniji je kandidat SNS-a da na mestu ministra poljoprivrede zameni odlazećeg Gorana Kneževića

  • 20

Svetlana Lana Živković, srpska naučnica sa Univerziteta u Tenesiju u SAD, najozbiljniji je kandidat da preuzme mesto ministra poljoprivrede u Vladi Srbije, saznaje Telegraf.rs!

Kako naš portal nezvenično saznaje Srpska napredna stranka ponudiće mladoj srpskoj naučnici da na mestu ministra poljoprivrede zameni odlazećeg ministra Gorana Kneževića.

- SNS ima više kandidata za mesto ministra poljoprivrede, ali najozbiljniji je svakako Svetlana Živković, profesor na Univerzitetu u Tenesiju - kaže naš sagovornik iz vrha naprednjaka.

Nakon poziva Lazaru Krstiću da preuzme ministarstvo finansija, potvrda da naprednjaci igraju na kartu nestranačkih ličnosti stigla je i kroz informaciju da je profesorka Živković dobila ponudu da preuzme ministarstvo poljoprivrede.

- Kontakti sa njom su već uspostavljeni i obavljeni razgovori, a Lana je sa velikim zadovoljstvom prihvatila ponudu Aleksandra Vučića - kaže naš sagovornik.

Svetlana Lana Živković je 1988. godine diplomirala na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu, magistrirala je 1993, a doktorirala na Univerzitetu u Arkanzasu 2001. na temi prehrambene tehnologije i biohemije. Boravi i predaje u SAD od 1998. godine.

Nakon doktorata počela je da radi kao asistent na Univerzitetu u Tenesiju, gde je 2011. postala redovni profesor na Odeljenju za tehnologiju hrane. Dobitnik je velikog broja nagrada, autor je brojnih publikacija iz oblasti biotehnologije i prehrambene tehnologije.

Ovu vest, ranije je objavio beogradski list "Alo".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zo

    22. avgust 2013 | 16:53

    Da se izjasni i zauzme stav za ili protiv GMO?

  • Veljko

    22. avgust 2013 | 17:09

    Cini mi se da je ovo neka sto ce da dovrsi GMO-izaciju Srbije...

  • клисура

    22. avgust 2013 | 18:02

    Људи, унесите у себе мало позитивне енергије, прекините више са тим глупим кометарима, ви, који сте се сакрили иза тих компјутера, андроит телефона итд. ко неки мишеви који кришом вире из рупа! Вама ништа на овом свету не ваља, ко год да дође, кога год предложе или је добра риба или глупан или лопов или мангуп, а да напишете нешто паметно, то вам је баук. Нама требају неискварени и поштени људи, Србија се гуши у лоповлуцима, преварама, зар тога нисте свесни? Дајте бар неки паметан предлог, а не ту да лупетате и трошите речи на бљувотине!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA