Vučić: Čeka nas teška jesen i proleće i borba da pokrenemo Srbiju! (FOTO)

- Čeka nas teška jesen i proleće, kao i borba, u naredne dve godine da pokrenemo Srbiju - rekao je u uvodnom izlaganju lider Srpske napredne stranke

  • 13

Srpska napredna stranka održala je danas sednicu Predsedništva i Glavnog odbora u Centru "Sava" na kojoj su doneli konačnu odluku o kadrovskim rešenjima stranke za nove ministre u Vladi Srbije, a na kojoj je istaknut cilj naprednjaka - ekonomski oporavak Srbije.

Lider SNS-a Aleksandar Vučić, nakon sednice Predsedništva obratio se GO stranke rekao je da Srbiji treba promena svesti i promena ponašanja.

- Čeka nas teška jesen i proleće, kao i borba, u naredne dve godine da pokrenemo Srbiju. Pokušaćemo i morati da reformišemo penzioni sistem, javnu upravu, javna preduzeća, a zadovoljan sam što smo jednu malu stvar uspeli da uradimo to što je u Srbiji sramota ako se ne plaća porez. Svi moraju da plaćaju porez i to je ono za šta smo se borili - rekao je Vučić.

Poznato je da je kandidat za ministra finansija Lazar Krstić, a za ministra odbrane aktuelni direktor BIA Nebojša Rodić.

-Važno je istaknuti da nema zaštićenih kada se radi o korupciji, ako bilo kojeg direktora uhvatim da radivno protivno zakonima i interesima kompanije, stranke i države biće momentalno procesuiran - dodao je Vučić.

Lider naprednjaka izjavio je, takođe, danas da će nekoliko moćnih svetskih komapnija investirati u Srbiju.

Vučić je na Glavnom odboru SNS među njima naveo Boš, Mercedes i velike japanske kompanije Jazaka i Tanaka, dodajući da očekuje i investicije iz Kine, Rusije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

- U narednom periodu očekujem da sa Mercedesom završi dogovor o ulasku u Ikarbus a nadam da ćemo uspeti da tu kompaniju nagovorimo i da uđe u FAP - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, očekuje se i da velike japanske kompanije Jazaka i Tanaka da dođu konačno u Srbiju.

- Neću da pominjem koliko možemo da iskoristimo naše veze i odnose sa Emiratima, Kinom, Rusijom - naveo je Vučić i dodao da je cilj da se smanji nezaposlenost do 22-23 odsto.

Vučić je dodao da sledi i smena državnih sekretara i pomoćnika ministara koji nemaju rezultate.

Vučić je rekao da modernizacija Srbije biće moto Srpske napredne stranke u narednom periodu, uprkos brojnim pokušajima da se i modernizacija i reforme zaustave i opasnosti da to doprinese padu rejtigna stranke.

- Postigli smo važne rezultate, a to su da nema zaštićenih kad je reč o korupciji, da je Srbija na putu evropeizacije i modernizacije i da postajemo najbolji poslovni ambijent u regionu.

Protivnicima reforme Vučić je poručio: pitajte šta hoćete, mi više nećemo stati, kao sto smo stali s hrastom, s prodajom generalštaba, Beogradom na vodi. On je izjavio i da Srbiji predstoji period u kojem će morati da se povrate kondicija, radna disciplina i radna etika, jer u suprotnom država neće imati šta da traži u međunarodnoj konkurenciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alas

    25. avgust 2013 | 11:40

    Vucicu,a kad cemo bolje ziveti?Sta si obecavao pre izbora!Mani se hapsenja,daj ti posla!

  • max

    25. avgust 2013 | 12:21

    Isto prica godinu dana..kako mu ne dosadi?

  • Darko

    25. avgust 2013 | 12:27

    Samo nas lazite i procete ko bosi po trnju i otici u politicku istoriju kao najgora diktatorska vlada do sada! Srav vas bilo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA