SAZNAJEMO: Dačić se već dogovorio s Tasovcem!

Lider SPS-a i direktor Filharmonije sastali su se juče nakon sednice Predsedništva stranke i dva sata razgovarali o Ministarstvu kulture, a završni razgovor očekuje se u sredu

  • 8

Predsednik Socijalističke partije Srbije i predsednik Vlade Ivica Dačić sastao se juče uveče s direktorom Beogradske filharmonije Ivanom Tasovcem i zvanično mu ponudio da preuzme mesto ministra kulture, saznaje Telegraf.rs!

Dačić je nakon sednice Predsedništva stranke puna dva sata vodio razgovore o ulasku direktora Beogradske filharmonije u Vladu Srbije.

- Dogovoreno je da razgovore nastave u sredu, odmah nakon povratka premijera iz Brisela - kaže naš dobro obavešteni sagovornik.

Prema njegovim rečima, Dačić bi na mestu ministra kulture, koji je raspodelom resora s naprednjacima pripao SPS-u, najviše želeo da vidi direktora Beogradske filharmonije i učiniće sve da privoli Tasovca da zameni odlazećeg ministra Bratislava Petkovića.

Podsetimo, SPS je na jučerašnjoj sednici Predsedništva stranke raspravljao o kandidatima socijalista koji će ući u rekonstruisanu Vladu, a kako saznaje naš portal, jedinstven stav vrha partije postignut je samo kod imena Ivana Tasovca.

- Tasovac bi mogao po svojoj stručnosti da bude ministar kulture - rekao je Dačić, pri prvom pojavljivanju imena direktora Beogradske filharmonije kao kandidata za mesto ministra kulture.

Premijer Srbije i lider SPS-a rekao je da će imena ministara, socijalista, koji će ući u rekonstruisanu Vladu Srbije, biti poznata do srede, a Predsedništvo stranke dalo je Dačiću "odrešene ruke" da pregovara s kandidatima u ime stranke.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA