GOJKOVIĆ: SPO će verovatno podržati rekonstrukciju vlade

Poslanik SPO-a, Žika Gojković rekao je da ta stranka nije pregovarala o učešću u Vladi Srbije, “da ih niko nije zvao i da se nisu sami nudili”. On je izjavio i da je ta stranka podržala izmene i dopune Zakona o ministarstvima, kao i da će verovatno podržati i rekonstrukciju vlade

  • 11

Srpski pokret obnove podržao je izmene i dopune Zakona o ministarstvima, a kako je najavio poslanik te stranke Žika Gojković verovatno će podržati i rekonstrukciju vlade.

Gojković je novinarima u parlamentu rekao da SPO nije pregovarao o učešću u Vladi Srbije, “da ih niko nije zvao i da se nisu sami nudili”.

- Ovo je isključivo naša podrška bazirana na onome što smo rekli pre godinu dana da ćemo podržati sve dobre predloge koji dolaze iz vlade - rekao je Gojković i dodao da je nekorektno reći da aktuelna vlada nije napravila neke iskorake, bar kada je u pitanju rešavanje odnosa sa Kosovom i Metohijom i primena Briselskog sporazuma.

On je kazao da bez podrške SPO danas verovatno ne bi bile izglasane izmene Zakona o ministarstvima, a, kako tvrdi, moguće i da bi bilo blokade parlamenta što bi dovelo do toga da se opet izgubi dragoceno vreme.

- Bez obzira koja je vlada u pitanju, SPO to neće dozvoliti i podržće sve ono što je dobro na evropskom putu, čistićemo te prepreke. Sve ostalo ćemo napadati kao i do sada, bez obzira ko je u vladi i ko su ministri - rekao je Gojković.

Prema njegovim rečima, to nije spasiteljska uloga, već ono zbog čega postoji SPO i što je temelj programa te stranke - što brže približavanje EU, evropske reforme i pomoć evropskih diplomata u rešavanju problema.

SPO će, rekao je Gojković, biti korektivni faktor i kontrolisaće šta se na tom putu ispunjava, odnosno “neće dozvoliti reviziju najvažnijih stvari zbog kojih je podržao i današnji zakon a zbog kojih će najverovatnije podržati i rekonstrukciju vlade”.

Gojković je naveo da “pretpostavlja da će biti komentara da je SPO sačuvao određene upravne odbore” ali, kako je rekao, više je nego jasno da ta stranka nije deo vladajuće koalicije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrnjacka Banja

    29. avgust 2013 | 17:53

    Proevropska politika rekonstruisane vlade se uklapa sa politikom koju SPO vec godinama promovise i zalaze se za istu,tako da podrska takvoj vladi bi bio moralan i normalan cin ove stranke,treba podrzati sve sto je dobro i ako SPO nije deo vlade.Dosta je bilo kritikovanja svega onoga sto neko drugi predlozi.

  • Gosa

    29. avgust 2013 | 18:00

    SPO je prerastao u stranku moderne desnice,sve vise me odusevljavaju,bravo...

  • Nikola Popovic

    29. avgust 2013 | 18:41

    Drzavotvorno i bez sujete.Ovako je trebalo voditi politiku mnogo ranije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA