GOTOVA REKONSTRUKCIJA: Novi ministri položili zakletvu!

Novi ministri u Vladi položili su zakletvu čime je završen proces rekonstrukcije Vlade. Za je glasalo 134 poslanika, dok je 65 bilo protiv. Uzdržanih je bilo 51

  • 15

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su večeras 11 novih članova Vlade, za koje je glasalo 134 poslanika, dok je 65 bilo protiv. Uzdržanih poslanika je bilo 51.

Poslanici su se o novim ministrima izjašnjavali prozivkom, a za Vladu je, osim članica vladajuće koalicije, glasala i poslanička grupa SPO-DHSS, kao i poslanik Bogate Srbije Zaharije Trnavčević i samostalni poslanik Sanja Jeftić Branković, koja je izabrana na listi LDP.

Novi ministri u Vladi položili su zakletvu čime je završen proces rekonstrukcije Vlade.

Tekst zakletve glasi: "Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije".

Novi ministri su: saobraćaja Aleksandar Antić, prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tomislav Jovanović, kulture Ivan Tasovac, omladine i sporta Vanja Udovičić, privrede Saša Radulović, finansija Lazar Krstić, poljoprivrede Dragan Glamočić, regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović i odbrane Nebojša Rodić.

Ministri bez portfelja su Branko Ružić, koji će biti zadužen za evrointegracije i Aleksandar Vulin, koji će biti zadužen za Kosovo i Metohiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gde je pravda

    3. septembar 2013 | 04:48

    Znaci ispocetka,gradimp nove tura stanova kuca vikendica i ostalo omg ...ista prica...i onda ce opet doci neki novi koji ce hapsiti ove sadasnje rec su procerdali milione evra...

  • sone

    2. septembar 2013 | 23:41

    okreni obrni svi znamo kako to ide tako da vec treba da pocnemo da pravimo novi zatvor za ove bivse ali samo da u njemu borave politicari i tajkuni a za upravnika seselja !

  • smiljka

    2. septembar 2013 | 23:35

    Neka nam nova vlada donese uspeh i blagostanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA