Nikolić otkrio spomenik Tesli u Njujorku! (VIDEO)

Spomenik Tesli, nalazi se ispred jedinog sačuvamog objekta u kojem je Tesla živeo i radio - laboratorije u Šorhemu u Njujorku i delo je umetnika Nikole Koke Jankovića, člana Srpske akademije nauka i umetnosti

  • 4

Predsednik Tomislav Nikolić u 18 časova na Long Ajlendu, nadomak Njujorka, otkrio spomenik srpskom naučniku Nikoli Tesli povodom 70 godina od njegove smrti.

Spomenik Tesli, nalazi se ispred jedinog sačuvamog objekta u kojem je Tesla živeo i radio - laboratorije u Šorhemu u Njujorku i delo je umetnika Nikole Koke Jankovića, člana Srpske akademije nauka i umetnosti. Posed na kome se nalazi Teslina laboratorija decenijama je propadao.

Predsednik Srbije će nakon toga prisustvovati i prijemu koji za visoke državnike koji učestvuju na Generalnoj skupštini UN organizuje američki predsednik Barak Obama.

Live streaming video by Ustream

Nikolić je juče, susretom sa generalnim sekretarom UN Ban Ki-Munom započeo posetu Njujorku, tokom koje će imati niz važnih bilateralnih sastanaka sa svetskim državnicima, a govoriće i na redovnom godišnjem zasedanju GS UN.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA