ISTRAŽIVANJE: SNS 41,5 odsto podrške, vanredne izbore želi 62 odsto građana

Koalicija SPS - PUPS - Jedinstvena Srbija uživa poverenje 12,7 odsto građana, dok je na trećem mestu Demokratska stranka sa 11,8 odsto podrške, pokazalo je istraživanje "Faktor plusa"

  • 26

Za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora je 62 odsto građana, a Srpska napredna stranka uživa podršku 41,5 odsto onih koji su, krajem septembra, učestvovali u istraživanju javnog mnjenja agencije "Faktor plus".

Koalicija SPS - PUPS - Jedinstvena Srbija uživa poverenje 12,7 odsto građana, pokazalo je danas objavljeno istraživanje urađeno od 27. do 29. septembra na uzorku od 1.080 punoletnih ispitanika.

Na trećem mestu po stranačkom rejtingu je Demokratska stranka sa 11,8 odsto podrške, a zatim sledi Demokratska stranka Srbije sa 6,1 odsto i Liberalno-demokratska partija sa 5,8 odsto podrške.

Direktor agencije "Faktor plus" Vladimir Pejić je rekao i da je drugo i treće mesto "promenljiva kategorija" jer je DS analizirana bez koalicionih partnera.

Prema istraživanju, većina građana smatra da treba da se održe vanredni parlamentarni izbori u Srbiji, pri čemu 39 odsto to obrazlaže činjenicom da "trenutno stanje ne odgovara realnom odnosu snaga" u Vladi, dok 23 odsto smatra "da su potrebne kompletne promene."

Pejić je rekao i da u ovom istraživanju nije rađen rejting poltičkih lidera, ali da je, kao i u prošloj anketi, najpopularniji lider SNS Aleksandar Vučić, koji uživa veće poverenje i od svoje stranke.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA