20

BUTROS GALI: Nadam se novoj Jugoslaviji!

Zbog lošeg zdravstvenog stanja Butros Gali, koji je trebao otvoriti konferenciju, nije bio u mogućnosti da dođe u Beograd

Butros Butros Gali
Foto: Wikipedia/Uchohan

U Beogradu je počela dvodnevna konferencija Evropskog centra za mir i razvoj Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija (ECPD) o pomirenju, toleranciji i ljudskoj bezbednosti na Balkanu.

Najavljeno je da će konferenciju otvoriti Butros Butros Gali, nekadašnji generalni sekretar UN-a i aktuelni predsednik Počasonog saveta ECPD-a. Međutim, zbog lošeg zdravstvenog stanja, Gali nije bio u mogućnosti da bude u Beogradu, pa je poslao poruku, čijim je čitanjem otvorena konferencija.

- Moja nada je da će mladi, predstojeće generacije na Balkanu, ponovo okupiti ovu veliku porodicu i zajednicu naroda i ljudi, etničkih grupa i religija, koje su bile zastupljene u Jugoslaviji, i da će na taj način doprineti globalnom mirovnom razvoju, što je glavna misija ECPD-a – napisao je Butros Gali.

Na sesijama, učesnici će se posvetiti postkriznim izazovima, strategiji i procesu proširenja Evropske unije i njenom uticaju na balkanski region.

(Telegraf.rs / Anadolija)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Butros Butros Gali, konferencija, Univerzitet za mir Ujedinjenih nacija
Popularni komentari
 • V
  Vera

  Prvo ste se upeli iz sve snage da je rasturite,a sad se NADATE,e ,svasta,

 • b
  beast from the East

  pa da opet tlačite i uništavate ovaj narod. svako svome jatu, pa kako nam bude

 • Š
  Ševarice

  A ja se iskreno nadam u suprotno, jer mi nismo niti ćemo ikad biti isto. Ne mogu ujedno ljudi i Lavovi!

foto dana

video dana