VUČIĆ: Kosovo nije Turska, tražim hitno izvinjenje!

- Erdogan vrlo dobro zna da Kosovo nije tursko još od balkanskih ratova i njegova izjava samo pokazuje kakve su stvarne namere nekih zemalja u okruženju - rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je da je izjava turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana da je Kosovo Turska "skandal i da traži hitno i javno izvinjenje Turske i njenog premijera".

- To je nedopustivo ponašanje u međunarodnim odnosima i treba videti kakve će biti reakcije drugih zemalja - poručio je Vučić, i naglasio:

"Erdogan vrlo dobro zna da Kosovo nije tursko još od balkanskih ratova i njegova izjava samo pokazuje kakve su stvarne namere nekih zemalja u okruženju. Mnogi se skrivaju iza lepih reči, ali je bilo potrebno da prorade emocije da shavtimo kakvi se interesi kriju iza kulisa".

On dodaje da Srbija treba da reaguje oštro, ali razumno.

- Naš zadatak je da delujemo racionalno, ali da s druge strane učinimo sve da ovakve i slične izjave naiđu na široku osudu međunarodne zajednice - istakao je Vučić.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosnjak

    25. oktobar 2013 | 01:22

    Vucicu,ubiras jeftine poene pred gradjanima Srbije ,sam si skoro izjavio da se mora Srbija pomirit sa odlaskom Kosova,tako da je ovo jeftina zvaka za seljaka !

  • grada

    25. oktobar 2013 | 02:22

    Svi ljudi koji i malo prate politicku situaciju znaju kakvi su interesi Turske i bas sam iznenadjen da je Vucic kao iznenadjen stavovima i recima Turskog premijera!

  • anita

    25. oktobar 2013 | 01:09

    Poludeli svi jbg pola sveta je otkaceno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA