VUČIĆ NA KOSOVU: Srbija vas nije i nikada neće ostaviti na cedilu! (FOTO)

- Da ratujemo, niti možemo, niti hoćemo, naš je posao da u miru obezbedimo budućnost za našu decu - rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije u Gračanici, gde je prisustvovao završnom skupu "Srpske"

  • 11

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić stigao je nešto pre podneva u Gračanicu sa ministrom bez portfelja zaduženim za Kosovo i Metohiju Aleksandrom Vulinom, a sa njima je i ministar pravde Nikola Selaković.

Veliki broj građana dočekao ih je aplauzima i uzvicima "Vučiću, Vuline - Srbine". Dočekala su ih deca sa pogačom i solju, a potom je intonirana himna Srbije "Bože pravde".

Oni su se pridružili kandidatima Građanske inicijative "Srpska" na bini u centru Gračanice, gde se više hiljada ljudi okupilo na završnom skupu te inicijative, koju podržava Vlada Srbije.

Vučić je pozvao Srbe sa Kosova i Metohije da budu odgovorni prema svojoj deci i svojoj budućnosti i da poštuju državu Srbiju i izađu na izbore.

- Ne može država biti dobra samo kad isplaćuje plate i penzije, a loša ako zamoli da izađu na izbore kako bi dobili i međunarodnu verifikaciju, odnosno potvrdu za postojanje zajednice srpskih opština - poručio je Vučić.

- Ja ću da se vratim Danilu i Milici u Beograd i da vam pomažem koliko god mogu, ali sami treba da se izborite za sebe i vašu decu. Nismo ovde zato što su to partijski, već su izbori koji odlučuju o sudbini Srba na Kosovu i Metohiji i zato želim još jednom sve da zamolim da izađu na izbore. Ali jedno znajte, Srbija vas nije, ne sme i nikada neće ostaviti na cedilu - rekao je Vučić.

On je poručio Srbima da budu mudriji.

- Da ratujemo, niti možemo, niti hoćemo, naš je posao da u miru obezbedimo budućnost za našu decu - rekao je vicepremijer.

On je zamolio međunarodnu zajednicu da ne koristi dvostruke aršine.

- Zamolio bih ih da nam ne govore kako nije važno to što kaže premijer Turske Redžet Tajip Erdogan, a da nije dobro da mi budemo na skupovima. Vi možete da nas hapsite, možda uspete, možda ne. Ali nećemo da lažemo narod. Živela Srbija i Srpska! - poručio je Vučić.

- Naredili su mi da odem prvo u manastir, jer je ovo verska poseta po njihovom. Ja ću otići posle, a oni neka rade šta hoće - poručio je Vučić, i dodao da to ne radi iz prkosa.

U manastiru ih je dočekao vladika Teodosije, koji je ukazao na probleme sa kojima se suočavaju i pokazao mu ikonu Simonide kojoj su, po predanju, Arbanasi iskopali oči.

Vučić je rekao da su jednaki Srbi u Štrpcu, Gračanici, Loznici, Šapcu...

- Ne delimo Srbe južno i severno od Ibra. Moramo da organizujemo budućnost ovom narodu, a to ćemo moći najbolje da uradimo kroz zajednicu srpskih opština - poručio je on.

Vulin, čije je dolaske na Kosovo Priština dovodila u pitanje, nije došao u "uniformi", već u crnom sakou i sivoj košulji. On je pozvao sve Srbe da izađu na izbore i upozorio da je i bojkot potvrda izbora.

Vulin je oštro demantovao da su on, patrijarh Irinej i Vlada Srbije izdajnici.

- Izdajnici su Tači i njegovi Srbi. Jedini ko vam je veći prijatelj i ko vas više voli od mene je Aleksandar Vučić - rekao je Vulin.

On je pozvao Srbe da izađu na lokalne izbore i da ne dozvole više nikad da Ibar deli Srbe na severne i južne, kao ni da gradonačelnik u Kosovskoj Mitrovici bude neko ko nije Srbin.

Samo Srbi, poručio je, mogu da spreče formiranje zajednice srpskih opština.

Selaković je pozvao Srbe sa Kosova i Metohije da u što većem broju izađu na izbore 3. novembra i glasaju za Građanski inicijativu "Srpska", uz poruku: "Recite svima da ko nije za Srpsku, nije ni za Srbiju".

- Treći novembar je jedinstvena prilika da omogućimo sve ono što smo teškom mukom sa dosta energije i napora radili u nekoliko prethodnih meseci - da sprečimo da vidimo i poslednje Srbe da odlaze sa Kosova i Metohije - poručio je Selaković.

Uočljivo je bilo prisustvo velikog broja pripadnika kosovske policije, koja je postavila po najmanje dva čoveka na svakih dvadesetak metara, uz prisustvo i pripadnika Euleks policije i Kfora.

Lokalni izbori na Kosovu zakazani su za nedelju, 3. novembar.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jevgenija

    1. novembar 2013 | 09:35

    Aleksandar Vucic je jedini politicar koji ima hrabrosti da izadje pred narod i kaze i ono sto je nepopularno i tesko. Narod mu svejedno veruje da ce danasnje ma kako teske odluke sutra doneti boljitak i u ekonomskom i u svakom drugom smislu. I dobro sto je danas u Gracanicu da ohrabri Srbe da izadju na izbore i tako postanu politicki cinilac u svom zivotu.

  • rade

    1. novembar 2013 | 10:57

    Sve pohvale sto se trudi da obidje svoj narod i sto hoce da im pomogne!Bravo Vucicu!

  • ranira

    1. novembar 2013 | 11:01

    Izbori ce pokazati koliko narod veruje Vucicu,pokazace se da njegov trud da narodu bude bolje nije uzaludan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA