SAZNAJEMO: Vučić i Dačić u Briselu traže poništavanje izbora zbog zastrašivanja Srba!

- Na sastanku s Ketrin Ešton i Hašimom Tačijem jedna od tema za razgovor biće i poništavanje izbora na severu Kosova i Metohije - kaže za naš portal premijer Srbije Ivica Dačić

  • 4

Premijer Srbije Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sastaće se sutra u Briselu s visokom predstavnicom EU za spoljnu poslove Ketrin Ešton i Hašimom Tačijem, kako bi tražili poništavanje izbora na severu Kosova, potvrdio je za Telegraf predsednik Vlade Ivica Dačić.

- Na sastanku s Eštonovom i Tačijem, jedna od tema za razgovor biće i poništavanje izbora na severu Kosova i Metohije, kao i na svim mestima gde su Srbi bili onemogućeni da glasaju i gde su bili zastrašivani - kaže Dačić, i dodaje da će se razgovarati i na temu otpočinjanja aktivnosti za formiranje zajednice srpskih opština.

Iz kancelarije prvog potpredsednika Vlade Srbije za naš portal je potvrđeno da će i on putovati u Brisel i učestvovati u razgovorima, ali kako nam je rečeno, teme pregovora još nisu dogovorene.

Podsetimo, Aleksandar Vučić zatražio je u nedelju od međunarodne zajednice da dozvoli da Srbije interveniše nakon incidenta u Kosovskoj Mitrovici i da srpska policija interveniše na 45 minuta kako bi sredila situaciju posle napada ekstremista koji se dogodio na biračkom mestu u školi "Sveti Sava".

Predsednica CIK-a Valjdete Daka istakla je danas da glasovi iz četiri opštine na severu Kosova nisu obuhvaćeni preliminarnim rezultatima, ali da se biračke kutije sa izbornih mesta u tim opštinama nalaze u centru za brojanje.

Daka je, govoreći o opštinama na severu, rekla da će nakon procene i analize CIK doneti odluku koja uključuje jednu od tri varijante:

* da izborni materijal iz severne Mitrovice može biti objavljen kao regularan,

* da se ide na ponovno delimično glasanje u centrima gde su upala neovlašćena lica,

* da se organizuje ponovno glasanje na čitavoj teritoriji severnog dela Kosovske Mitrovice.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • glumac

    5. novembar 2013 | 14:15

    Smesno Vucic trazio od međunarodne zajednice da Srbska policija da intervenise i za 45 min da uvede red halo , kao prvo on zaboravio da Kosovo je drzava drugo da kosovska policija da intervenise odma auuuu napali serbe Gospodine Vucice sredi ti tvoje delije dto sve pale stadijume u sred Beograda , nase cemo mi sami resiti srbska policija nikad vise nece uci u kosovo to mozete samo da sanjate g. Vucice idi sada placi u Brukselu

  • Milo

    5. novembar 2013 | 16:03

    Alo sipac ticu

  • Sredoje

    5. novembar 2013 | 17:26

    I treba da traze ponistenje izbora, ono sto je se dogodilo u Kosovskoj Mitrovici je zaista strasno i Vucic ce sigurno ukazati na te propuste!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA