Miler sa Vučićem, Nikolićem i Dačićem!

Delegacija Gasproma, koju predvodi predsednik Upravnog odbora kompanije, sastaće se danas sa predsednikom Srbije, premijerom i prvim potpredsednikom Vlade

  • 2

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić danas će se odvojeno sastati sa delegacijom Gasproma.

Delegaciju Gasproma predvodi predsednik Upravnog Odbora kompanije Aleksej Miler, sa kojim će, između ostalog, razgovarati o gasovodu Južni tok, čiji početak izgradnje kroz Srbiju je najavljen za decembar ove godine.

Premijer Dačić rekao je juče da je za početak izgradnje predožen 24. novembar, a projekat koji će koštati oko pet milijardi evra u početku će finansirati Rusi. Premijer je rekao da je taj projekat od najvećeg ekonomskog interesa za Srbiju.

Kako su već istakli srpski zvaničnici, završeni su generalni projekat izvodljivosti i idejni projekat, a sledeće nedelje treba da bude dobijena i lokacijska dozvola. Izvršena je i eksproprijacija zemljišta.

Nikolić će delegaciju Gasproma primiti u Generalnom sekretarijatu predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Dačić će se sastati sa direktorom Gasproma Aleksejem Milerom u zgradi Vlade Srbije, gde će prethodno razgovarati i sa Vučićem.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobrivoje

    11. novembar 2013 | 17:13

    Državni vrh ozbiljno shvata partnere iz Rusije, kao i celokupan posao i investicije. Ali, uvek ima pojedinaca koji zbog nekih interesa misle drugačije.

  • Dobrivoje

    11. novembar 2013 | 17:10

    Državni vrh ozbiljno shvata partnere iz Rusije, kao i celokupan posao i investicije. Kao i uvek, ima pojedinaca koji ne misle tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA